Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Şırnak'ta

Son Dakika: Yerel seçim çalışmaları kapsamında Şırnak'ta halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, bölücü terör örgütünün 'tek parti faşizmiyle' ülkede var olmaya başladığını belirterek, "Güney sınırlarımız boyunca oluşturduğumuz güvenlik koridoruyla ateşin ülkemize sıçramasını önlüyoruz" ifadelerini kullandı. Erdoğan, "Şu anda Gabar'da günlük petrol üretiminde 37 bin varili geçmiş durumdayız, hedef 100 bin varil. Buralar uçacak" dedi.

Abone ol

Son Dakika: 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kala mitinglerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü durağı Şırnak oldu. Terörle mücadele mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü tek parti faşizmi ile bu topraklarda kurulmaya çalışılan zulüm düzeninin sürmesi için ülkemizin başına bela edilen bir araçtır. Son 21 yılda gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimi ile içerideki ve dışarıdaki tüm unsurlarıyla biz işte bu sinsi oyunu bozduk" diye konuştu. 

Adliye Meydanı'nda halka seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Sevgili Şırnaklılar, sizleri en kalbi duygularımla hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Şırnak'ta sizlerle beraber olmaktan memnuniyet duyuyorum. Yavuz'un emaneti Şırnak insanıyla bugün yine bir başka güzel.

Bin yılı aşkındır medeniyetimizin, inancımızın nabzının attığı bu şehri biz Allah için seviyoruz. Şırnak'ın bize olan muhabbetini biliyoruz. Rabbim bu kutlu ayda ibadetleri kabul eylesin. Bizler kendi evlerimizde oruçlarımızı tutarken yakın coğrafyamızda durum hiç iç acıcı değil. Sahip olduğumuz huzurun şükrü için Ramazan ayı önemli bir fırsat. 

"ŞIRNAK'LA ARAMIZA GİRMEK İÇİN HER TÜRLÜ YOLU DENEDİLER"

Yalan yanlış haberlerle milletimizi karamsarlığa sürükleyenlerin gayesi ülkeyi eski terör günlerine döndürmektir. Türkiye'nin geleceği için programları olmayanların heybelerindeki tek malzemeleri budur. 

Bizim bu ülke ve bu millet için çok büyük hayallerimiz var. Biz sadece eser ve hizmet siyaseti yaptık. Ülkenin her bireyinin hayatına olumlu dokunduk.

Şırnak'la aramıza girmek için her türlü yolu deneyenler oldu. Kalpsiz bir vücut olur mu? Şırnaksız, Mardinsiz, Diyarbakırsız Türkiye olmaz.

"ATEŞİN ÜLKEMİZE SIÇRAMASINI ÖNLÜYORUZ"

Bir döneme damga vuran faşizan uygulamalar tüm insanlığın başına musallat olmuştur. Bölücü terör örgütü, tek parti faşizmiyle zulüm düzeninin sürmesi için ülkemizin başına bela edilen bir araçtır. Son 21 yılda gerçekleştirdiğimiz demokrasi ve kalkınma devrimiyle bu sinsi oyunu bozduk.

Şimdi de güney sınırlarımız boyunca oluşturduğumuz güvenlik koridoruyla  ateşin ülkemize sıçramasını önlüyoruz. Bu seviyeye gelmek kolay olmadı. Çok fedakarlık yaptık.

"OYUNU TERSİNE ÇEVİRDİK"

Yıllarca ülkemizi pazar, insanımızı ucuz insan gücü olarak görenler şimdi bizim pazarımız haline dönüştü. Oyunu tersine çevirdik.

Yıllarca ülkemizi pazar, topraklarımızı ucuz hammadde görenler şimdi bizim ürettiğimiz İHA/SİHA'ları alıyor. 

Kardeşliğimize sahip çıkarsak, fitne sokmak isteyenlere fırsat vermezsek, emin olun daha fazlasını gerçekleştireceğiz.

"DAHA KARARLI VE GÜÇLÜYÜZ"

Siz bakmayın felaket tellallığı yapanlara, Türkiye'nin önü de ufku da açıktır. Türkiye Yüzyılı güneşinin doğuşuna kimse mani olamayacaktır. Artık daha kararlı ve daha güçlüyüz.

Şu anda milli gelirde 11. sıradayız. Biraz daha gayretle, çalışmayla bu işi başaracağız. Hedeflerimize mutlaka ulaşacağız.

"ŞIRNAK'A 100 MİLYAR LİRA KAMU YATIRIMI YAPTIK"

Şu anda satın alma paritesine göre dünyada 11'inci sıradayız. Biraz daha gayretle, üretmeyle inşallah bu işi başaracağız.

Seçime az kaldı, bunun için hep beraber gece-gündüz çalışacağız. Eser ve hizmet siyasetimizin en somut örnekleri şehirlere yaptıklarımızdır. Şırnak'a 100 milyar lira kamu yatırımı yaptık. Eğitimde 4 bin 244 yeni derslik inşa ettik.

Sağlıkta toplam 64 sağlık tesisini şehrimize kazandırdık. TOKİ aracılığıyla Şırnak'ta 11 bin 111 konut yaptık. Kentsel dönüşümde 16 bin 219 bağımsız bölümün dönüşümünü gerçekleştirdik. Şırnak'a son 21 yılda 7 baraj, 6 hidroelektrik santral inşa ettik.

Çiftçilerimize yaklaşık 15 milyar lira tarımsal hibe desteği verdik. Enerjide Şırnak'a, İdil'e ve Silopi'ye doğal gaz arzını sağladık.

"GABAR'DA HEDEF 100 BİN VARİL"

Gabar'da günlük petrol üretimi günlük 37 bin varili geçmiş durumda. Hedef 100 bin varil. Buralar uçacak, uçacak. Bu ay sonuna kadar 40 bin varili geçmek yıl sonunda da 100 bin varile geçmeyi hedefliyoruz. Boş durmuyoruz, çalışıyoruz, çalışıyoruz."

'Yargı' dizisinde kan donduran sahne! 4 kişinin tecavüzüne uğradı... "Parçalamışlar kızımı" Gündem Sahur vakti çalan davulla göbek attı Yaşam BUDO seferlerine fırtına engeli Gündem Ehliyeti olanlar dikkat! 15 TL'lik ihmal 12 bin TL'ye mal olabilir Gündem