Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun'da "CHP bizi Rusya-Ukrayna savaşına sokma çalıştı" dedi

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'taki Yerel Seçimler için mitinglerine devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Giresun'da açıklamalarda bulundu. Giresun halkında 31 Mart'ta yeniden rekor oy beklediğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhalefeti hedef aldı. CHP'nin Türkiye'yi savaşa sokmaya çalıştığını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz milletimize baktık ve Rusya-Ukrayna savaşına ateşle koşmadık. Barış için gayret gösterdik" dedi.

Abone ol
  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, 31 Mart Yerel Seçimleri için şehir mitinglerini sürdürüyor. Saat 14.00 sularında Ordu'daki Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa sürede Giresun'a geçdi.
  • Giresun'daki Valilik Yanı meydanında düzenlenen mitingde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 21 yılda şehre 110 milyar TL'lik yatırım yapıldığını ve 31 Mart'tan sonra da projelerin devam edeceğini söyledi.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

Buradan sizlerin vasıtasıyla tüm Giresun'a, her bir Giresunlu kardeşime selamlarımı, sevgilerimi gönderiyorum. Maşallah bugün Giresun her zamanki gibi yine çok güzel. Her birinize aşkınız ve muhabbetiniz için teşekkür ediyorum. Sözlerimin hemen başında Giresun'a olan şükran borcumuzu ödemek istiyorum. Giresun, şimdiye kadar girdiğimiz seçimlerde bizi hiç yalnız bırakmadı. Her zaman Türkiye ortalamasının çok üzerinde oy oranlarıyla Giresunlu kardeşlerimiz bize sahip çıktı. 14-28 Mayıs seçimlerinde de Giresun yine kendisine yakışanı yaptı. İlk turda yüzde 61 oy oranıyla, ikinci turda yüzde 65'e yaklaşan bir oranla bize destek veren Giresun'a şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun.

Bu davaya, bu kardeşinize, Cumhur İttifakı'na sahip çıktığınız için Mevla sizlerden razı olsun. Siz bizimle yol yürüdüğünüz müddetçe Allah'ın izniyle biz de Giresun'a aşkla hizmet etmeyi sürdüreceğiz. Biliyorsunuz önümüzde çok kritik bir seçim daha var. Bundan 45 gün sonra hep birlikte tekrar sandıklara gideceğiz. Bu sefer il, ilçe ve beldelerimizi yönetecek kadroları belirleyeceğiz. 

Giresun'dan bir kez daha rekor oy alacağımızdan şüphe duymuyorum. Sandıkları patlatacağız. Bunun için her zamankinden daha çok çalışacağız. Ana kademe, kadın kolları, gençler Giresun'da kapı kapı sokak sokak her zaman biz olacağız. Yaptıklarımızı tek tek anlatarak yapacaklarımız için milletimizden destek isteyeceğiz. Giresun şimdiden kararını vermiş. Rabbim yol arkadaşlığımızı, muhabbetimizi daim eylesin.

"KARADENİZİN DİBİNDEKİ SAVAŞI ŞEHİRLERİME SIÇRATMADIK"

Bulunduğumuz coğrafya gerçekten sancılı günlerden geçiyor. Karadeniz'in hemen ötesindeki iki komşumuzun savaşı 2. yılını dolduruyor. Yüz binlerce insan göç etmek zorunda kaldı. Küresel ekonomi ve enerjideki fiyat artışı çok ciddi sıkıntılar yaşattı. Doğal gaz fiyatlarının zirveye ulaştığı dönemde kimi Avrupa ülkelerinde lambalar söküldü, kombiler kapatıldı ama benim ülkemde doğal gaz aynı şekilde devam etti. Şuanda Karadeniz doğal gazı devam ediyor.

Gabar'dan petrol çıkıyor. Gıda krizinden dolayı dünyanın bir çok ülkesinde açlıklar yaşandı. Muhalefet tarafından sürekli bizi örnek gösteren ülkelerin esasen kağıttan kaplı olduğu görüldü.

Türkiye en zor süreçleri en iyi yöneten ülkelerden biri. Salgın döneminde toplumumuzun yanında oldu. Güçlü ve modern sağlık alt yapımız sayesinde kimseyi çaresiz bırakmadık. Başkalarının Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi ateş dökmek değil söndürmek için çaba gösterdik.

"CHP VE YANDAŞLARI BİZİ SAVAŞA SOKMAYA ÇALIŞTI"

CHP ve yandaşları bizi savaşa sürüklemek için çok çabaladı. eksen kayması diye bir şey uydurarak Türkiye'yi birilerinin yanında savaşa dahil etmek için çığırtkanlık yaptılar. Rusya'yı suçlayacak kadar ileri gittiler. Muhalefetin savaş tellallığına prim vermedik. CHP gibi Batı ülkelerinin gözünden değil milletimiz için baktık. Milletimiz için en iyisi doğrusu neyse onu yapmanın gayretinde olduk.

Zaman bizi haklı muhalefeti yine haksız çıkarttı. Elimizi vicdanımıza koyup baktığımızda ne kadar basiretli davrandığımızı anlıyoruz. tüm kirli senaryolara rağmen Karadeniz'in huzuru bozulmadı, bölgemize ateş sıçramadı. Karadeniz'deki tüm illeri tehlikeye sokacak hiçbir hadise yaşanmadı. Ne muhalefetin gazına geldik ne de batının. Usta bir satranç oyuncusu gibi yapacağımızı yaptık. Çok iyi planladık ve hayata geçirdik. Türkiye'yi çok tehlikeli süreçten tek bir vatandaşımızın kılına zarar gelmeden çıkartmayı başardık.

Bugün de adımlarımızı Türkiye eksenli atıyoruz. Dünya yangın yerine dönmüşken yeni yangınlar olmasın diye çabalıyoruz. Bizim dış politikada tek bir amacımız var o da dostlarımızın sayısını çoğaltmak. Türkiye Yüzyılı barışın yüzyılı olmasını istiyorsak dost ve kardeş ülkelerle iş birliğini geliştirmekten başka çare yok.

"CHP'YE DEĞİL MİLLETİMİZE BAKIYORUZ"

Bilhassa Gaze'de akan kanı durdurmak, İsrail'in önüne geçmek istiyorsak safları sıklaştırmalıyız. BAE ve Mısır ziyaretimiz bu açıdan çok başarılı geçti. Devlet başkanları ile ticaret dışında Filistin meselesini de detaylıca görüştük. Her iki ülkeyle de iş birliğimizi güçlendirmeye karar verdik.

Gazze'ye yaptığımız yardımların Gazze'ye ulaştırılmasında Mısır ile temasta olduk. 34 bin ton yardımı Mısır aracılığı ile ulaştırdık. Bombalarla direnişi kıramayan İsrail, Gazzelileri açlıkla yıkmak istiyor. amacımız ateşkesin sağlanması ve Gazze'ye ihtiyaçların kesintisiz ulaştırılması. Ramazan ayında Gazze'ye daha fazla yardım etmemiz bizim kardeşlik görevimizdir.

Bu yardımların sevkinde de Mısırla iş birliği içinde olacağız. Gazze'nin sürgün edilmesinde de Mısırla birlikte hareket edeceğiz. CHP ve şürekası bizim bu hamlelerimizi anlamıyor. Onların gündemine ne Gazze ne Filistin. Ne Balkanlar ne Afrika hiçbir yerdeki krizlerle ilgilenmiyorlar. Acemi Genel Başkanı ve hepsinin öncelikli gündemi kupon belediyeciliği. Kimin yöneteceği meselesidir. Bunun dışında dünya batsa kıyamet kopsa 3. cihan harbi çıksa umurlarında olmaz. Sadece siyasi çıkarları var. Varsın onlar anlamasın milletimiz bizim doğru yolda olduğumuzu anlıyor.

Biz dış politikada adımlarımızı atarken önlerini görmekten aciz CHP'ye değil size milletimize bakıyoruz. Milletimiz için ne gerekiyorsa devletimizle onu yapıyoruz. İnşallah bundan sonra da milletin çizdiği istikamette yürüyeceğiz. Barış elini havada bırakmayacağız. Sırtımızı dönmeyeceğiz. Türk ve İslam dünyasında dayanışma içinde olacağız. Rabbim ülkemizin her alanda yar ve yardımcısı olsun.

"GİRESUN'A 21 YILDA DEV PROJELER YAPTIK"

CHP'li yöneticilerin verdiği belediyeler meydan muharebesi. Tek bildikleri dalavere kumpas ayak oyunları koltuk kavgası olanlarla işimiz yok. Biz hizmet ve eser gayretindeyiz.

Giresun'a 21 yılda güncel rakamlarla 110 milyar TL yatırım yaptık.

2 bin 10 adet derslik yaptık. Üniversite yaptık. 2 stadyum dahil 58 spor tesisi kazandırdık. İhtiyaç sahiplerine 4 milyar TL destek verdik. Toplam 1 375 yataklı 53 sağlık tesisi yaptık. TOKİ ile 3888 konutu hak sahiplerine teslim ettik. 751 konutun yapımı devam ediyor. Kentsel dönüşümde riskli yapı olarak belirlediğimiz 1584 bağımsız yapının dönüşümü tamamlandı.

Giresun'a 3 millet bahçesi projesi var. Bulancak tamamlandı. Stat yerindeki devam ediyor. Şebinkarahisar'daki millet bahçesinin de projelendirmesi sürüyor.

Bölünmüş yol uzunluğunu 128 kilometreye ulaştırdık. Karadeniz yolunu yaptık. 5 bin 900 metre uzunluğundaki çift tüp Eğribel tüneli tamamlandı. 2 kilometrelik bağlantı yolu da bu yıl hizmete açılacak.

Denize dolu olarak yapılan dünyanın ilk havalimanı yapıldı. Yolcu trafiği de 1 milyona yaklaştı.

14 ilçemizi doğal gazla buluşturduk. Bu yıl Eynesil'e, 2025'te Çanakçı'ya doğal gaz arzı planlıyoruz.

"31 MART'TA GİRESUN'DAN REKOR BEKLİYORUM"

İnşallah 31 MArt'tan sonra çok daha fazlasını yapacağız. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Mehmet Fatih Kacır kardeşim Giresun'la yakından ilgileniyor. Belediye Başkanımız Aytekin Bey şehrimiz için gece gündür koşturuyor. Biz de her projeyi takip ediyoruz. 31 Mart'ta bu tablonun güçleneceğini düşünüyorum, belediye başkan adaylarımıza sahip çıkmanızı istiyorum. Giresun'dan rekor bekliyorum.

Özgür Özel'den flaş Lütfü Savaş itirafı Gündem ATM'den para çekme limiti yükseltildi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan emekliye bayram ikramiyesi müjdesi Gündem Kemal Kılıçdaroğlu'ndan subliminal mesaj Siyaset