Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Deprem Konutları ve Anahtar Teslim törenine katıldı

Son dakika haberleri... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep'in İslahiye ilçesindeki Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne video konferans ile bağlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Depremzede kardeşlerimiz gönüllerini ferah tutsun, tüm konutları teslim edeceğiz" sözlerinin ardından konut kura çekimi gerçekleşti.

Abone ol
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 6 Şubat depremlerinde büyük hasar gören İslahiye'deki deprem konutları kura çekimine video konferans ile bağlandı.

İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından derlenenler;

İslahiye'nin yeniden inşası için kollarımızı sıvadık ve hemen harekete geçtik.

Gaziantep'te 17 bin 425 konut 1600 işyeri toplam 19 bin 927 hak sahibi var. Bugün 10 bin 698 konutumuzun kurasını çekiyoruz.

Yuvalarına kavuşan tüm vatandaşlarıma yeni evlerinin hayırlı ve bereketlim olmasını diliyoruz. Diğer konutlar da hızla devam ediyor. Söz verdiğimiz gibi teslim edeceğiz. En son hak sahibi kardeşimiz de evine yerleşene kadar biz durmak, dinlenmek yok. 

Türkiye asrın birlikteliğiyle asrın felaketinin yaralarını süratle sarıyor. Elbette ara sıra gecikmeler ve problemler çıkabiliyor. 11 il 14 milyon vatandaşımızı etkileyen felaketin altından kalkmak her babayiğidin harcı değildir. Avrupa'daki ülkeler bile bunun altından bizim kadar sağlam kalkamaz.

Milletimizin sabrı metaneti ve yakın dayanışması ile 1 yılda çok ciddi mesafe katettik. Arama kurtarmadan barınma ihtiyaçlarına enkazın kaldırılmasından yeni planlamaya kadar büyük bir eşiği geçtik. Bir taraftan deprem bölgesinin yapımı için mesai harcarken diğer taraftan yatırımların durmaması için mesai harcadık. Nice yardımları depremzede kardeşlerimize ulaştırdık. Şüphesiz eksiklerimiz olmuştur, arzu etmesek de bazı gecikmeler olmuştur depremzede kardeşlerimiz için nasıl çabaladığımıza 85 milyon şahit olmuştur. Artık daha hızlı ulaşacağız ve yerinde dönüşüm projesi bunlardan biridir. Başvuru sayısı 255 bini aştı. Gaziantep'te bu sayı 1068'dir.

"DEPREMZEDE KARDEŞLERİM GÖNÜLLERİNİ FERAH TUTSUN"

Depremden etkilenen şehirlerin ana caddelerini biz yapıyoruz. Altyapı projeleri için il bank ile yerel yönetimlere 56 milyar TL'lik bütçe ayırdık.

Gönlünüzü ferah tutmaya devam edin. Tarihte daha önce defalarca olduğu gibi deprem sınavından da başarıyla çıkacağız. Bu durumdan nemalanmak isteyenleri milletimizin vicdanına bırakıyoruz. Onlar ne yaparsa yapsın bizler depremzede kardeşlerimiz için canla başla çalışmaya devam ediyoruz. 

SOSYAL MEDYADAN DA PAYLAŞTI

  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan resmi X hesabından "Gaziantep’te 10 bin 90’ı il ve ilçe merkezlerinde, 608’i kırsalda olmak üzere ilk etapta toplam 10 bin 698 konutumuzun kurasını çektik." paylaşımında bulundu.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan paylaşımında, "Bunları da söz verdiğimiz şekilde tamamlayarak hak sahibi kardeşlerime peyderpey teslim edeceğiz." ifadelerine de yer verdi.

HAVA MUHALEFETİ NEDENİYLE BÖLGEYE GİDEMEDİ

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları'nın açılışının ardından İslahi'ye geçerek deprem konutları kura çekimine katılacaktı.
  • Havadaki yoğun sis nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Deprem Konutları Kura ve Anahtar Teslim Töreni'ne video konferans ile katıldı.
MHP Genel Başkanı Bahçeli Manisa'da açıklamalarda bulundu Gündem Alper Gezeravcı'dan dönüş mesajı: Sabırsızlıkla bekliyorum 👨🏼‍🚀🚀 Dünya Hastanenin açılışı doktorlarla birlikte yaptı Gündem DEM Parti, İstanbul kararını verdi Siyaset