Son Dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan Aksaray'da: Yılın ikinci yarısında düşmeye başlayacak

Son Dakika: Yerel seçimlere 5 gün kala çalışmalarına Aksaray'da devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde ekonomi vardı. Enflasyonun düşüşü için yılın ikinci yarısına işaret eden Erdoğan "Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz. 31 Mart'ta 18. defa milletimizden destek alacağımıza inanıyoruz" dedi.

Abone ol

Son Dakika: 31 Mart yerel seçimlerine 5 gün kala mitinglerine devam eden Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugünkü durağı Aksaray oldu.

15 Temmuz Milli İrade Meydanı'nda halka seslenen Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şu şekilde:

"Aksaray'ın bize olan sevgisinden zerre kadar şüphemiz yok. Geçtiğimiz genel seçimlerde de coşkunuzu sandığa yansıttınız. Genel seçimlerde milletvekilliği için yüzde 70'i, cumhurbaşkanlığında yüzde 75'i aşkın oylarınız için şükranlarımı sunuyorum.

Rabbime bana sizler gibi yol arkadaşları verdiği için hamdediyorum. Sizler olduğunuz sürece bize durmak, duraksamak yok.

Biz de milletimize sözümüzü hep yerine getirdik. Bundan sonra da öyle olacak. Aksaray'a mahcup olmamak için çalışıyoruz. Bugünkü katılım 35 bin.

"YILIN İKİNCİ YARISINDA DÜŞMEYE BAŞLAYAN ENFLASYONLA ELİMİZ RAHATLAYACAK"

Büyümede milli gelirde, ihracatta, diplomaside tarihimizin en iyi seviyelerini gördük. Dünyanın her yerinde olduğu gibi enflasyonla boğuşuyoruz. Alım gücünün düşmemesi için adımlar atıyoruz. Tüm emeklilerimize bir defaya mahsus 5 bin TL ikramiye verdik, çalışanlarımızın maaşlarına yüzde 50 zam yaptık.

İnşallah yılın ikinci yarısında düşmeye başlayan enflasyonla elimiz rahatlayacak. Önce enflasyonu kontrol altına almamız gerekiyor. Bunu başaracak programa ve kararlılığa sahibiz.

Hep birlikte sabredeceğiz. Ülkemizin gücünden ve potansiyelinden rahatsız olanlar muhalefeti de kullanarak milletimizi karamsarlık bataklığına sürüklemek istiyor. Gelip geçici sıkıntıları asırlık hedeflerin önüne koyarak milletimizle aramızı açacaklarını sanıyorlar. FETÖ'den PKK'ya terör örgütlerinin saldırılarına karşı koyarken gördük bu oyunu. Geçmişte Türkiye'yi nasıl 2023'e hazırladıysak şimdi de fazlasını yaparak Türkiye Yüzyılı'nı inşa edeceğiz.

"TÜRKİYE'Yİ 3 KAT BÜYÜTTÜK, 2 KAT DAHA BÜYÜTECEĞİZ"

Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri haline getireceğiz. Türkiye'yi 3 kat büyüttük, 2 kat daha büyüteceğiz. Sadece belediye başkanları seçmekle kalmayacaksınız, diğer mücadelelerimizde de işimizi kolaylaştıracaksınız.

"31 MART'TA 18. DEFA DESTEK ALACAĞIMIZA İNANIYORUZ"

Aksaray'la birlikte Türkiye haritasının tamamını Cumhur İttifakı'nın renkleriyle boyamaya var mısınız? Bayram gelmeden 31 Mart'ta milli irade bayramını birlikte kutlayacağımıza inanıyorum. 31 Mart'ta 18. defa milletimizden destek alacağımıza inanıyoruz.

Pazar gününe kadar durmak yok, yola devam. Dünya ile yarış halindeyiz ancak istediğimiz yerde değiliz. Başarmamız gereken çok mücadele var. Bir yanımızda Rusya Ukrayna savaşı alevlenerek sürüyor. Diğer yandan Gazze'deki vahşet giderek derinleşiyor. Uluslararası kuruluşların kimseye hayrının dokunmadığına şahit oluyoruz. Son 10 yıldaki maruz kaldığımız sayısız saldırı ile bu felaket tablosuna çekilmek isteniyoruz. Beraberliğimizi muhafaza ettiğimiz için badireleri atlatarak bu günlere geldik. Şimdi pes edemeyiz. Mücadele bayrağını daha yukarı taşıma vaktidir. Devletimizi daha da güçlendireceğiz. Ekonomimizi daha da güçlendireceğiz. Aile yapımıza sıkı sıkıya sahip çıkacağız. Medeniyet mirasımıza daha sıkı sahip çıkacağız. Hep ileri gideceğiz, büyüyeceğiz. Önümüzdeki asrı kendi çağımız yapmakta kararlıyız."

İstanbul'da turizm sektörü hareketlendi Gündem Adana 'da deprem meydana geldi Gündem CHP'de para sayma skandalı! Belediye başkanları ifade verecek Gündem İstanbul'dan kalkan THY uçağı acil iniş yaptı Gündem