Son dakika... CHP'nin TBMM Grup Başkan adayı belli oldu!

Son dakika haberi... CHP Grup Başkanı Özgür Özel "Meclis Başkanı Adayı olarak Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ü gösterdik" dedi.

Abone ol

Son dakika haberleri... Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) milletvekillerinin yemini ile başlayan 28'inci dönem, Meclis başkanı seçimiyle devam edecek.

CHP'NİN ADAYI TEKİN BİNGÖL OLDU

Yarın yapılacak seçim öncesinde CHP'nin adayı Ankara Milletvekili Tekin Bingöl oldu.

Tekin Bingöl

İLK TURDA 400 OY ŞARTI ARANIYOR

Gizli oylama ile yapılacak seçimin ilk turunda 400 oy şartı aranıyor. Bu rakamın bulunamaması halinde üçüncü turda salt çoğunluk yeterli olacak. Seçimin 4'üncü tura kalması halinde ise en fazla oyu alan aday Meclis Başkanı olacak.

CHP Grup Başkanı Özgür Özel "Meclis Başkanı Adayı olarak Ankara Milletvekili Tekin Bingöl'ü gösterdik" ifadelerini kullandı.

AK PARTİ'DE NUMAN KURTUŞMUŞ ADAY OLDU

AK Parti ve MHP tarafından TBMM Başkanlığı'na aday gösterilen AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş, adaylık başvurusunu yaptı. Kurtulmuş, "Ben 28. dönemin tarihi bir döneme şahit edecek bir Meclis olduğuna inanıyorum." ifadelerini kullandı.

MİT'te yeni dönem! İbrahim Kalın görevi Hakan Fidan'dan devraldı Gündem CHP Sözcüsü Faik Öztrak duyurdu: Kongre süreci başladı Gündem Bakan Hakan Fidan Twitter'da Gündem Özel'den, Numan Kurtulmuş'a şartlı destek Gündem