Son dakika! Bolu'da deprem 4.8'lik deprem İstanbul'da da hissedildi! KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ

Son dakika! Bolu'da meydana gelen deprem İstanbul'da hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamada Merkez üssü Bolu olan saat 13.55'te meydana gelen depremin büyüklüğünün 4.8 olduğu kaydedildi. İlk açıklamalara göre, bir yıkım olmadığı, GSM operatörlerinin çöktüğü belirtildi.16 MART 2023 KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ...

Abone ol

Son dakika! Bolu'da 4,8 büyüklüğünde deprem... Saat 13,55'te yerin 8 kilometre derinliğinde meydana geldi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, AFAD Genel Merkezinde açıklamalarda bulundu.

Tatar'ın açıklamalarından öne çıkan ifadeler:

"Bu tür faylarda medyana gelen depremlerin, başka depremleri veya faydaları tetiklemesi söz konusu değildir.

Bolu depreminin İstanbul depremini tetiklemesi mümkün değildir.

Şu ana kadar depremin 39. günündeyiz ve 7.7 ve 7.6'lık iki ana deprem sonrasında, arkasında Antakya'daki 6.4'lük depremden sonra çok sayıda artçı meydana geldi. Şu ana kadar 11 bin 750 artçı sarsıntı meydana geldi. Bu artçıların büyük bir bölümünü vatandaşlarımız hissetmiyor ama hatırı sayılır bölümünü de vatandaşlarımız hissediyorlar. 4 ile 5 arasındaki artçı sayısı 505 tane. 5-6 arasında büyüklükteki sayı ise an itibarıyla 44'e ulaşmış durumda. Artçıların 39. günde dereceli bir şekilde sayısını azaldığını görüyoruz. Son birkaç günden bu yana 500'ün altına indi. Bir süre daha devam edeceğini söylemek mümkün, artçıların. Bir kez daha önemle vurguluyoruz. Vatandaşlarımız ağır hasarlı binalara girmemeli.

Ülkemizin her yerinde olduğu gibi başka yerlerde depremler de olmaya devam ediyor. Deprem bölgesinde meydana gelen 18 bin artçının dışında aslında günümüze kadar da yılbaşından bu yana 6 bin civarında artçı var. 24 bin civarında depremin ülkemizde 2023'te meydana geldiğini söylemek mümkün. Vatandaşlarımız büyük bir travma yaşıyor. Vatandaşlarımız her duydukları depremden sonra acıyı bir kez daha yaşıyorlar ancak hiçbir depremin biz saatini, yerini, olacağı günü bilmemiz mümkün değil."

Bolu'da meydana gelen deprem İstanbul başta olmak çevre illerde hissedildi. AFAD'dan yapılan açıklamada Bolu merkezde meydana gelen depremin büyüklüğünün 4.8 olduğu ve 8 km derinlikte meydana geldiği kaydedildi.

Deprem, İstanbul, Ankara, Düzce gibi çevre illerde de hissedildi.

Deprem sebebiyle panik yapan vatandaşların ilk işi telefonlarına sarılıp yakınlarına ulaşmaya çalışmak oldu. Fakat operatör servisleri çöktü. İletişim bir süre sağlanamadı.

 AFAD'dın sosyal medya hesabından yapılan paylaşım şu şekilde:

AFAD BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA
AFAD Başkanı Yunus Sezer de yaptığı ilk açıklamada, 'Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki #deprem sonrasında, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir.' dedi.

"SAHADA TARAMA ÇALIŞMALARINA İVEDİLİKLE BAŞLANDI"
Merkez üssü Bolu olan, 4,8 büyüklüğünde deprem meydana gelen depreme ilişkin Bolu Valiliği'den açıklama yapıldı.

Bolu Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İlimizde saat 13:55'de 4.8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası tüm ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarına ivedilikle başlamış olup şuana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadelerine yer verildi.

PANİKLE SOKAĞA DÖKÜLDÜLER
Vatandaşlar sarsıntı ile sokağa çıktı. Kent merkezdeki bir okulda öğrenciler deprem sonrası tahliye edildi.

İSTANBUL VALİSİ: OLUMSUZ DURUM İHBARI ALINMAMIŞTIR
Bolu merkezli depremin İstanbul'da da hissedildiği bilgisinin üzerine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından bir açıklama paylaştı.

Vali Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde:

"13.55'te Bolu merkezli AFAD verilerine göre 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Deprem nedeniyle İstanbul'da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmamıştır. Allah ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun."

"OKULLARDA EĞİTİME BUGÜNLÜK ARA VERDİK"
Düzce Valisi Cevdet Atay da Bolu'da meydana gelen depremin Düzce'de de hissedildiğini dile getirerek, "Panikleyerek korkan çocuklarımızı evlerine gönderiyoruz. Okullarda eğitime bugünlük ara verdik." diye konuştu.

16 MART 2023 KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ

Muharrem İnce "Kemal Bey lehine çekilirim" Siyaset Cumhurbaşkanı Erdoğan Türk Devletlerine seslendi Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Kazakistanlı mevkidaşı Tokayev ile görüştü! Gündem AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş'tan seçim açıklaması SEÇİM 2023