SON DAKİKA! BAYKAR açıklaması tepki çeken Babacan'dan ilk yanıt

SON DAKİKA! DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan geçtiğimiz gün katıldığı bir yayında İHA ve SİHA'ları hedef alarak, "SİHA'lar hükümetin elindeki en büyük propaganda projelerinden birisi. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın ya, dokunacağız tabi ki. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı. Birçok siyasinin ve halkın tepkisini çeken sözlerin ardından Babacan'dan yeni bir açıklama geldi.  Babacan, sözlerinin çarptırıldığını belirtti.

Abone ol

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın dünyaca tanınmış İHA ve SİHA üreticisi BAYKAR şirketine yönelik "Devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, BAYKAR'a veriliyor. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın, dokunacağız tabi ki." sözleri gündem yaratmış, birçok kesimden tepki gelmişti.

"FAYDALI HER YATIRIMIN YANINDA DURURUZ"
Tepki çeken sözlerin ardından Babacan'dan yeni bir açıklama geldi.  Babacan, sözlerinin çarptırıldığını belirterek "Günlerdir sözlerim maksatlı şekilde çarpıtılıyor. Yayınlardaki ifadelerim açık olmasına karşın bir kere daha tekrar ediyorum: Biz, ülkemiz için faydalı olan her yatırımın, her projenin yanında dururuz. Savunma sanayi de dahil ülkemizdeki mevcut her projenin doğru olanlarını devam ettiririz, yanlış olanlarını düzeltiriz, eksik olanlarını tamamlarız" dedi.

 Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Babacan şu ifadeleri kullandı:

"TÜM SANAYİCİLERLE AYNI YAKINLIKTAYIZ"
"Savunma sanayinde de ülkemize gururlar yaşatacak pek çok şirkete destek oluruz. 
Bizim Ankara, Bursa, Gaziantep, Denizli, Kayseri, Konya, Kocaeli ve diğer pek çok ilde yüksek teknolojiyle dünyaya üretim yapan muazzam firmalarımız var. Bizim dünya çapında mühendisler yetiştiren üniversitelerimiz var. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Biz, eşitlik, hakkaniyet ve şeffaflıktan hiçbir koşulda vazgeçmeyiz. Tüm sanayicilerimizle ilişkimiz aynı yakınlıktadır. Ne torpil ne kayırma ne de nepotizme geçit veririz. Ülkemizin sanayicilerine, mühendislerine, bilim insanlarına eşit şekilde destek olmaya, herkese fırsat tanımaya, Türkiye’nin yıldızını tıpkı 2002-2014 arasında olduğu gibi parlatmaya kararlıyız."

Parti Genel Başkanı Ali Babacan, BAYKAR'ı iki kez hedef almış, katıldı iki ayrı yayında benzer şekilde İHA-SİHA üreticisi BAYKAR şirketine yönelik ifadeler kullanmıştı.

"DEVLET BÜTÇESİ TEK ŞİRKETE AKTARILIYOR"
İlk açıklamasında Babacan, "Burada yanlış şu, devletin hemen hemen bütün imkanları, bütün o yardımlar, devletin bütçesinden doğrudan aktarılan kaynaklar, aşağı yukarı tek şirkete aktarılıyor" demişti.

"SİHA'LAR KUTSAL HALE GETİRİLDİ"
Geçtiğimiz günkü açıklamasında ise "SİHA'lar hükümetin elindeki en büyük propaganda projelerinden birisi. Bu proje 'Kutsal, dokunulmaz' hale getirildi. Kusura bakmayın ya, dokunacağız tabi ki. Doğruya doğru, yanlışa yanlış diyeceğiz." ifadelerini kullanmıştı.

HALUK BAYRAKTAR: MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUZ
Baykar CEO'su Haluk Bayraktar sosyal medya hesabından Ali Babacan'ın açıklamalarına şu şekilde yanıt vermişti:
"Sn. Babacan, BAYKAR hakkında söylediklerinizi hukuki haklarımız saklı kalmak kaydıyla milletimize havale ediyoruz. Biz rekabetten korkmuyoruz. Bilakis; ABD, Çin, İsrail gibi ülkelerin İHA’larıyla rekabet ediyor, 27 ülkeye ihracat yapıyoruz. Kuruluşumuzdan bugüne gelirlerimizin %75’ini ihracattan elde ettik. 2022'de ise sözleşmelerimizin %99.3’ü ihracat kaynaklı. Türkiye'yi bırakın dünyada dahi böyle bir firma bulamazsınız."

Kapıkule'de 1,4 milyonluk kaçakçılık operasyonu! Gündem EYT ne zaman yürürlüğe girecek? Gündem Akşener'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a başörtüsü tepkisi Gündem Türkiye havacılıkta parmakla gösterilen bir ülke Gündem