Son dakika: Bakan Soylu: Türkiye'ye bir psikolojik harp yürütülmektedir

Son dakika... İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konsoloslukların kapatılması ile ilgili, "Türkiye'ye karşı psikolojik harp yürütülmektedir. Çok net ve açıktır her şey. İstikrarlı bir Türkiye olmasın da ne olursa olsun anlayışıyla hareket edilmektedir" açıklamasında bulundu.

Abone ol

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda açıklamada bulundu.

Avrupa'da İslam'a yönelik aşağılık saldırılara Türkiye başta olmak üzere dünyadan da oldukça fazla tepki geldi. Türkiye'de tansiyonları yükselten linç girişiminin etkileri devam ediyor.

Daha önce 3 kez Kur'an-ı Kerim'i yakmaya kalkışan Rasmus Paludan isimli Müslüman düşmanı yeniden harekete geçmiş, kutsal kitabı Türk Büyükelçiliği yakınlarında ateşe vermişti.

 Bu görüntülerin üzerine benzer bir görüntü de Hollanda'dan gelmişti.

5 ÜLKE İSTANBUL'DAKİ KONSOLOSLUĞUNU GEÇİCİ SÜRELİĞİNE KAPATTI
Yaşanan provokatif eylemlerin ardından 5 ülke ayaklanmış ve Türkiye'deki vatandaşlarını olası bir terör saldırısı konusunda uyarmıştı.

ABD, Fransa, Almanya, İspanya ve İtalya'dan yapılan uyarılarda terör saldırısı olabileceğine dikkat çekilmişti.

 Son olarak Hollanda, İngiltere, Almanya, Kanada ve Fransa, Taksim'de bulunan Başkonsolosluğu’nu geçici bir süreliğine kapatma kararı aldı.

BAKAN SOYLU TEPKİ GÖSTERDİ
Konuya ilişkin bir açıklama ise İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi.

Bakan Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı 2022 Yılı Değerlendirme Toplantısı’na katıldı.

Soylu, konsoloslukların kapatılmasıyla ilgili operasyonlarda 15 kişinin gözaltına alındığını, 3 kişinin de tutuklandığını söyledi.

Bakan Soylu'nun açıklamalarından satır başları şöyle;

Yeni bir psikolojik harp başlatıyorlar. Türkiye'ye karşı bir psikolojik harp yürütülmektedir. Farklı bir ülkenin istihbarat elemanı Türkiye'de bir kaç kişiye elemanlık tespit etmiş. O istihbarat elemanının kim olduğunu Türkiye Cumhuriyeti biliyor.

Avrupa ve Amerika'nın yaptığı hamleler ben silahını vereyim sen öl stratejisidir. Türkiye'de terör bitmemiştir ama artık birinci gündem maddesi değildir. Terör örgütlerini besleyenlerin kim olduğunu biliyoruz. PKK-PYD besleyen Amerika Birleşik Devletidir. Yıllardır parayla, lojistikle ve insan kaynağı ile besleyen Amerika ve Batı bir terör devleti kurdurma hayalinden vazgeçmiş değildir.

Amerika ve Batı bizim bu coğrafyada bağımsız ve özgür olmamızı istememektedir. 60 milyon turist hedefimizi koyduğumuz günde Türkiye'de yeni bir psikolojik harp başlattılar.

Farklı bir ülkenin istihbarat elemanı Türkiye'de bir kaç kişiye elemanlık teklif etmiş. O istihbarat elemanının kim olduğunu Türkiye Cumhuriyeti biliyor. Bizi yılan gibi ısırmaya çalışanların kim olduğunu biliyoruz.

15 Temmuz'un arkasında da siz varsınız. Çok ve açık. Uluslararası bir operasyonla karşı karşıyayız."

Vapur seferlerine lodos engeli! Gündem Yunan'dan Türkiye'yi kışkırtma çabası Gündem İETT Genel Müdürü görevden alındı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'nin ekmek kartını gösterdi Gündem