SON DAKİKA: Bakan Kirişci ile Bakan Karaismailoğlu, Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu

Son dakika haberleri.. Bakan Kirişci ile Bakan Karaismailoğlu, Adıyaman Üniversitesi'ndeki Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu. Kirişçi açıklamalarında, "Mazot ve gübre desteğini ayni olarak vermeyi kararlaştırmıştık ancak bu felaketten sonra 2.8 milyar liralık yardımı bu ayın sonunda gerçekleştirmiş olacağız" dedi.

Abone ol

Bakan Kirişci ile Bakan Karaismailoğlu, Adıyaman Üniversitesi'ndeki Afet Koordinasyon Merkezi'nde açıklamalarda bulundu.

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Adıyaman Üniversitesi’ndeki Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulundu.

Bakan Kirişçi'nin açıklamaları şöyle:

Bu deprem asrın depremi olarak ifade edilse de sadece Türkiye’de değil. Dünyada eşine rastlanmamış bir depremdir. Deprem 103 bin kilometrekarelik bir alanı etkiledi. Ekiplerimiz koordineli bir şekilde çalışıyor. Türkiye’nin kurumsal kapasitesi olağanüstü bir düzeyde. Mazot ve gübre desteğini ayni olarak vermeyi kararlaştırmıştık ancak bu felaketten sonra 2.8 milyar liralık yardımı bu ayın sonunda gerçekleştirmiş olacağız.

1 yıl içinde zamanı geldikçe verilen hayvancılık ile ilgili desteklerimiz var. Bunun tutarı 530 milyon lira. Biz bu tutarı Şubat ayı sonuna kadar depremden etkilenen 11 ilimize ödeyeceğiz. 11 ilde 1.5 milyarlık yem desteğini sağlayacağız. Adıyaman desteklerden 218 milyonun üzerinde destek alacak. Bunlar Şubat ayı sonuna kadar hesaplara geçmiş olacak. TMO'nun hububat ve bakliyatta kota ve cins ayrımı yapmaksızın alım gerçekleştireceğini bildirmek istiyorum.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu:

"Asrın afetinin etkileri hemen ortadan kalkmayacaktır. Ancak güçlü Türkiye devleti bu felaketin üstesinden kalkacaktır. Buralar eskisinden daha iyi olacak, bundan kimsenin şüphesi olmasın."

Depremlerle ilgili soruşturmalarda 120 şüpheli tutuklandı Gündem İstanbul Valiliği'nden 93 okula tahliye kararı Gündem Bakan Koca'dan önemli açıklamalar Gündem Hatay'da kurtarılan 3 kişiden biri yaşamını yitirdi Gündem