Son Dakika: Gazzeli kanser hastaları Türkiye'ye getirildi! 27 hasta tedavi için Ankara'da

Son dakika haberleri... Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kahire'de Mısırlı mevkidaşı ile basın açıklaması düzenledi. İsrail'in Gazze'de uyguladığı katliama tepki gösteren Bakan Koca, sağlık malzemelerinin ulaştırılması için çalışmaların devam edeceğini söyledi. Bakan Koca, Gazzeli kanser hastalarının Türkiye'ye götürülmesi için de çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti. Gazzeli 27 kanser hastası ve refakatçileri tedavi için Ankara'ya geldi.

Abone ol
  • Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Gazze'deki katliamı durdurmak için Mısır Kahire'de görüşmelerine devam ediyor. 
  • Bakan Koca, Mısırlı mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi.
  • Türkiye'nin Gazze için gönderdiği yardımların bölgeye ulaşacağını belirten Bakan Koca, özellikle sağlık ve gıda paketlerinin devam edeceğini vurguladı.
  • Bakan Fahrettin Koca, "Hastaların tedavileri ve devamındaki süreçleri yerinde değerlendirmek üzere Mısır Sağlık Bakanıyla bir araya geldik." açıklamasında bulundu.

İşte Bakan Koca'nın açıklamaları;

"Uygun olan hastaları Türkiye'ye getirmek için uğraşıyoruz. Çabamız bu yönde. Gazze'den Türkiye'ye kanserli hasta götürebilir miyiz diye bakıyoruz."

GAZZE'DEN 27 HASTA TÜRKİYE'YE GETİRİLECEK

Bakan Koca, Mısır'da hastaları ziyaret ettikten sonra da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Koca, Refah Sınır Kapısı'ndan geçen 27 hasta ile 13 refakatçiyle beraber toplam 39 kişiyi Türkiye'ye götürme çabası içinde olduklarını söyledi.

Bakan Koca'nın açıklamaları şöyle;

Umudumuz bu hastaların Türkiye'ye götürme çabasıydı.  Refah Sınır Kapısı’ndan bu hastalar geçti, şu anda ambulanslarda bekliyor ve işlemleri yapılıyor. Yarım saat veya 1 saat içerisinde hastaları havaalanına getirme durumumuz olacak, biz de hastaları ziyaret etmiş olacağız. Bugün 26 hastamız ile 13 refakatçi ile beraber toplam 39 kişiyi Türkiye’ye götürme çabası içindeyiz umarım bunu bir aksaklık olmadan sağlamış oluruz.

TEDAVİ İÇİN ANKARA'DALAR

Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi tedavi için Türkiye'ye getirildi. Hastalar, Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri'nde tedavi altına alınacak.

Gazze'den çıkarılan bazı kanser hastalarıyla refakatçilerini Türkiye'ye getiren uçaklar El Ariş Havalimanı'ndan kalkmıştı. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın eşlik ettiği Gazzeli 27 hasta ve 13 refakatçi tedavi için Türkiye'ye getirildi. 

Hastaların sağlık durumunu yolculuk boyunca Türkiye'den getirilen 9 kişilik uzman sağlık personeli takip edildi.

Esenboğa Havalimanı'na inen uçaklardaki hastalar, Etlik ve Bilkent Şehir Hastaneleri'nde tedavi altına alınacak.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca havalimanında açıklamalarda bulundu.

Açıklamasından öne çıkanlar şöyle: 

"7 Ekim tarihinde Gazze'de başlayan insanlık dramı ile ilgili Cumhurbaşkanımız riasetinde tüm birimlerimizle Gazzeli kardeşlerimizin yanında olmaya çalıştık. Sürecin ilk gününden itibaren birçok kez görüşmeler gerçekleştirdik.

22 Ekim'de bakanlığımdan 20 kişilik bir ekibi ivedilikle bölgeye gönderdik. Tüm bunlarla birlikte devletimiz 10 kargo uçağı ve 1 gemi ile 8 sahra hastanesi 20 ambulans, küvozler ve jenaratörlerin bulunduğu 666 tonluk yardımı Gazzeli kardeşlerimize kullanılmak üzere Mısır'a ulaştırdık. 

Tedavi imkanından tümüyle yoksun kalan hastaların ülkemize getirilmesine yönelik olarak teknik sağlık ekibi oluşturduk. Bu süreçle daha önce oluşturduğumuz bu ekibinin yoğun çalışmalarıyla Gazze'deki kanser hastalarını Mısır'a geçirilmesi konusunda mutabık kaldık. Günün erken saatlerinde Türkiye'den hareket ederek önce başkent Kahire'de Gaffar ile ikili bir görüşme gerçekleştirdim ve Gazzeli hastaların tedavi gördüğü iki farklı hastaneyi ziyaret ettik. 

"REFAH'TAN HASTA TRANSFERİNE İZİN VERDİĞİ İLK ÜLKE TÜRKİYE'DİR"

Uluslararası sağlık diplomasisi sonucunda 27 hasta ile 13 refakatçının Türkiye'ye getirilmesiyle önemli bir adım attığımıza inanıyoruz. Mısır'ın gemiyle yardım göndermesine izin verdiği ve Refah'tan hasta transferine izin verdiği ilk ülke Türkiye'dir. Yardımlarımız artarak devam edecektir. Kardeşlerimizin tedavilerine Ankara'da şehir hastanemizde devam edilecektir. Gazze'de ilgili noktalarda ve aynı zamanda Mısır tarafında sahra hastanelerinin kurulması ve bu hastanelerde Mısırlı dostlarımızla hizmet verilmesi noktasında önemli bir yol kat ettik. 

Türkiye her zaman adaletin hakkın sesi olmaya, dostunu iyi ve kötü günde yalnız bırakmamaya devam edecektir. Gönderdiğimiz sahra hastanelerini erken dönemde uygun yerlere kurmak istiyoruz. Bununla ilgili koordinasyon ekibi çalışmalarını yürütmektedir. 

20 kişilik bir ekip göndermiştik, Türkiye'den yeni ekip gönderiyoruz. Başta plastik cerrahi olmak üzere bir ekip çalışılıyor. Önümüzdeki günlerde doktor arkadaşlarımız da takviye edilecek. Gelen hastaların hepsi kanser hastası. Özellikle bizim Filistin-Türkiye dostluk hastanesinde takibi yapılan hastalar da var. Sadece bir hastamız kemik iliği yapılmak üzere getiriliyor. 15 yaşında bir kardeşimiz.

"PREMATÜRE BEBEKLERİ DE GETİRMEK İSTİYORUZ"

Prematüre bebekleri de getirmek istediğimizi vev bununla ilgili her türlü talebi karşılayabileceğimizi ifade ettik. Bununla ilgili de görüşmelerimiz devam ediyor. 

Mısır üzerinden başka bir ülkeye herhangi bir hasta gönderimi olmadı. İlk defa bugün bu hastalar Türkiye'ye getirildi."

Cumhurbaşkanı Erdoğan AYM-Yargıtay krizinin nedenini açıkladı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na: İnşallah mutfağı da unutmamıştır Gündem Bakan Yaşar Güler'den Yunanistan ve F-16 açıklaması Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Netanyahu'ya seslendi: İstediğin kadar nükleer bombaya sahip ol, gidicisin Gündem