Son dakika... Oğuzhan Uğur hakkında Resen soruşturma başlatıldı

Son dakika...  İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Kahramanmaraş merkezli 2 deprem afeti sonrası BaBala TV isimli sosyal medya hesabından Kahramanmaraş Kumçatı Köyü'nde barajın çatladığı ve Hatay Yarseli Barajı’nın duvarının çatladığı yönünde paylaşımlarda bulunan Oğuzhan Uğur hakkında 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan Resen soruşturma başlattı.

Abone ol

Oğuzhan Uğur'un moderatörlüğünü yaptığı Babala TV tarafından Hatay'da Yarseli Barajı'nın patladığına dair bir iddia ortaya atılmış, Bakan Vahit Kirişçi iddiaların asılsız olduğunu açıklamıştı.

UĞUR'DAN AÇIKLAMA GELDİ
“Yarseli Barajı patladı” iddiasının asılsız çıkması üzerine Uğur'dan hemen bir karşı hamle geldi ve açıklama yaparak durumu düzeltmeye çalıştı.

"ARADA 1 TANE YANLIŞ HABER ÇIKABİLİYOR"
Uğur açıklamasında, "Yanlış haberi hemen yayından kaldırdık. Maalesef aramızdan uzaklaştırmak zorunda kaldık. Teyidine güvenmiş olsa dahi bir kaç kere daha teyit ettirmek zorundaydı. Yanlış yapmış. Olabilir burada bin kişiyiz. Arada 1 tane yanlış haber çıkabiliyor çıktı gereğini yaptık. Ama olmaması gerekirdi keşke olmasaydı" dedi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Gelen açıklamanın ardından son dakika bilgisine göre Oğuzhan Uğur hakkında savcılık harekete geçti.
Savcılık, 'BaBala TV' sosyal medya hesabının bu yönde paylaşım yaparak depremzede vatandaşlar arasında korku ve paniğe neden olduğu, bu nedenle arama-kurtarma çalışmalarında aksamalara yaşandığı gerekçesiyle hesap sahibi Oğuzhan Uğur hakkında 'Halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçundan resen soruşturma başlattı.

Sare Davutoglu deprem bölgesinde kadın doğum hizmeti veriyor Gündem Babala TV'nin 'Yarseli Barajı patladı' yalanının ardından Oğuzhan Uğur'dan açıklama Gündem Kılıçdaroğlu "Siyaset yapmayın" diyenlere cevap verdi Siyaset Okulların ne zaman açılacağı belli oldu Gündem