Son Dakika: Aydın'da KYK yurdunda Zeren Ertaş'ın ölümüyle sonuçlanan asansör faciasında ilk gözaltı!

Son Dakika: Aydın'da, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda arızalanan asansörün düşmesi sonucu sıkışan ADÜ son sınıf öğrencisi Zeren Ertaş'ın ölümüyle ilgili asansör firmasının yetkilisi gözaltına alındı. Olayın ardından kendisine ulaşılan firma yetkilisi iddiaları kabul etmeyerek sorulara yanıt vermek istememişti.

Abone ol

Son Dakika: Aydın’da kız öğrenci yurdunda fazla yükü taşıyamayan asansörün hareket etmesi sonucu duvarla asansör arasında sıkışan ADÜ İİBF son sınıf öğrencisi Zeren Ertaş (22) hayatını kaybetmiş, olayın ardından yurt müdürü görevden alınmıştı.

Olayda ihmal olup olmadığına ilişkin Aydın Valisi'nin soruşturması sürerken son dakika gelişmesi yaşandı.

BAKIM FİRMASI YETKİLİSİ GÖZALTINDA

Aydın Cumhuriyet Başsavcılığı, kız öğrenci yurdunda yaşanan asansör kazasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, asansörün bakımını yapan firmanın yetkilisi M.B. hakkında gözaltı kararı verdi.

İl Jandarma Komutanlığınca gözaltına alınan şüphelinin ifade işlemleri sürüyor.

ASANSÖR FİRMASI: DENETİMLER EYLÜL AYINDA YAPILDI

Asansörlerin denetim ve muayenesini yapan Akreditest isimli firma yetkilileri, yurtta bulunan asansörlerin denetimlerini kendilerinin yaptığını söylemişti. Kız yurdundaki denetimleri de Eylül ayında yaptığını söyleyen firma yetkilileri sorunları raporladıklarını aktardı. Akreditest firmasından edinilen bilgilere göre, periyodik bakımlar yapıldıktan sonra eğer kusur bulunursa bakım onarım firmasına bildiriliyor ve onlar da gerekli çalışmayı yapıyor.

'ASIL SORUMLU BAKIM VE ONARIM FİRMASI'

Kız ve erkek yurtlarının bakım ve onarımından sorumlu olanın esas firmanın Irmak Asansör olduğu öğrenilmiş, dün kendisine ulaşılan M.B., sorumluluk almayarak denetimleri yaptıklarını iddia etmişti.

M.B., asansörlere en son ne zaman bakım ve onarım gerçekleştirildiği sorusuna karşılık ise "bilgi veremeyeceğini" söylemişti.

ACILI BABA VALİYE İSYAN ETTİ

Aydın Valisi Yakup Canbolat, Zeren Ertaş’ın ailesini hastanede ziyaret etti. Vali Canbolat ile görüşen acılı baba Akın Ertaş, “Sonuna kadar gidelim, bu ihmalleri yapanlar cezalarını çeksinler. Ben kızıma saygılı olmayı öğrettim. Benim çocuğum karıncayı bile incitmezdi" diye konuşmuştu.

"DEVLETE OLAN İNANCIMI KAYBETTİM"

Vali Canbolat’a olayda ihmali bulunanların cezalandırılması yönündeki talebini ileten baba Ertaş, “Devlete olan inancımı kaybettim. Çocuğumu ilk defa devlete emanet ettim ama devlet benim çocuğuma 20-25 gün bakamadı. İhmal sonucu olduğu için çok yaralıyız. Benim çocuğum yandı, biz yandık, başka çocuklar yanmasın. Ancak bu, dilek ve temenniyle olmuyor” ifadelerini kullanmıştı.

SON DAKİKA: YURT MÜDÜRÜ AÇIĞA ALINDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı araştırmaların sürdüğü olayla ilgili flaş bir gelişme paylaştı. Bakanlık Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu Müdürünün açığa alındığını kaydetti.

Yapılan açıklamada şunlar yer aldı:

"İlk belirlemelere göre zemin katta bulunan asansörün kayması sonucu gerçekleştiği tespit edilen olayda, 15 evladımızın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilmiştir. Bir öğrencimiz panik halinde asansörden çıkmaya çalışırken maalesef hayatını kaybetmiştir.

Öğrencimize Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

Yaşanan süreçle ilgili adli ve idari soruşturma Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülmektedir.

Bakanlığımız tarafından yurt müdürü açığa alınmış olup, olayla ilgili müfettiş görevlendirilerek gerekli incelemeler başlatılmıştır. İncelemeler neticesinde varsa ihmali tespit edilen sorumlular hakkında gereği yapılacaktır."

ADÜ ÖĞRENCİLERİNDEN KENT MEYDANINDA EYLEM

Olayın kaza değil 'ihmal' olduğunu savunan Zeren'in arkadaşları ellerinde dövizlerle Aydın Atatürk Kent Meydanı'nda oturma eylemi yapmış, tepkiler çığ gibi büyüyerek birkaç ildeki KYK yurtlarında da oturma eylemi yapılmıştı.

İstanbullular dikkat! Bu yollar trafiğe kapanıyor Gündem Meclis'te Sırrı Sakık'ın Kürdistan sözleri Meclis Başkanvekili Celal Adan'ı çileden çıkardı! Gündem İstanbul'da hafta sonu ulaşım ücretsiz olacak Gündem Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz Birlikte Daha Güçlü Gelecek Zirvesi'nde konuştu! Gündem