Son Dakika: Avrupa ülkesinden bir ilk! İskoçya Başbakanı Humza Yousaf: Gazze'den gelen mültecileri kabul etmeye hazırız

Son Dakika: 13'üncü gününde devam eden İsrail-Filistin savaşında dünya, katliamı sessizce izlerken Birleşik Krallık'ı oluşturan dört ulustan biri olan İskoçya bir ilke imza attı. Daha önce "İskoçya üzerine düşeni yapmaya hazır" diyen İskoçya Başbakanı Humza Yousaf, Gazze'den gelen mültecileri kabul etmeye hazır olduklarını söyledi. Başbakan Yousaf'ın kayınvalidesi Gazze’de mahsur kalanlar arasında yer alıyor.

Abone ol

İsrail-Filistin çatışmaları sebebiyle Gazze’de yerinden edilmiş siviller için Birleşik Krallık Hükümeti’ne mülteci yerleştirme programı çağrısında bulunan İskoçya Birinci Bakanı Humza Yousaf (Hamza Yusuf) bu kez mültecileri kendilerinin kabul etmeye hazır olduğunu açıkladı. 

Humza Yousaf / İskoçya Başbakanı

"GEÇMİŞTE YAPTIK TEKRAR YAPMALIYIZ"

Yousaf İskoç Ulusal Partisi (SNP) konferansında yaptığı konuşmada 'Geçmişte İskoçya'daki ve Birleşik Krallık'taki insanlar Suriye'den, Ukrayna'dan ve diğer birçok ülkeden gelenleri karşılamak için kalplerimizi ve evlerimizi açtılar. Bunu tekrar yapmalıyız' ifadelerine yer verdi.

İSKOÇYA GAZZELİ MÜLTECİLERİ KABUL ETMEYE HAZIR

İskoçya'nın Gazze'den gelen mültecileri kabul etmeye hazır olduğunu söyleyen Humza Yousaf, "Şu anda Gazze'de yerinden edilmiş bir milyon insan var. Bu nedenle, bugün uluslararası topluma Gazze halkı için dünya çapında bir mülteci programı taahhüt etmeye çağırıyorum" dedi.

İLK AVRUPA ÜLKESİ

Yousaf'ın bu açıklaması bir Avrupa ülkesinden Filistinli mültecileri kabul edeceği yönünde yapılan ilk açıklama olarak kayıtlara geçti.

BİRLEŞİK KRALLIK'A ÇAĞRI

Birinci Bakanı Hamza Yusuf, dün yaptığı açıklamada da Gazze’de yerinden edilmiş yaklaşık 1 milyon sivil için Birleşik Krallık Hükümeti’ne bir mülteci yerleştirme programı hazırlama çağrısında bulunmuştu.  

YOUSAF’IN KAYINVALİDESİ GAZZE’DE MAHSUR

Öte yandan Yousaf'ın kayınvalidesi Elizabeth El-Nakla, Gazze’de mahsur kalanlar arasında. Yousaf, saldırıların 7'inci gününde kayınvalidesinin fotoğrafını paylaşarak “Bu Elizabeth El-Nakla. Kendisi benim kayınvalidem. Dundee, İskoçya'dan emekli bir hemşire. Gazze'deki insanların büyük çoğunluğu gibi onun da Hamas'la hiçbir ilgisi yok. Kendisine Gazze'yi terk etmesi söylendi ancak nüfusun geri kalanı gibi o da gidecek hiçbir yeri olmadığı için kapana kısılmış durumda” ifadelerini kullanmıştı.

Gazze'den kaç kişi tahliye talebinde bulundu? Gündem MSB 'den Gazze açıklaması Gündem Rusya'dan Türkiye'nin garantörlük formülüne destek Dünya İsrail yüzlerce insanın sığındığı bir okulu vurdu Gündem