AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum'dan ilk açıklama!

Son dakika haberleri... AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum açıklamalarda bulundu. CHP'li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun son 5 yılda İstanbul'a yeterli hizmeti göstermediğini vurgulayan Kurum, "Arada bir İstanbul'da olayım demek yok, her anında yanında olacağız. İhmalkarlık dönemi bitecek" dedi. AK Parti'nin İBB adayı Kurum yaptığı basın toplantısında, "Algıda değil alın terinde usta olanların dönemi başlayacak" ifadelerine yer verdi.

Abone ol
  • AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum açıklamalarda bulundu.

İşte Kurum'un açıklamalarından derlenenler;

Öncelikle hepinizi saygı ve hürmetle selamlıyorum. AK Partimizin İstanbul il teşkilatına hoşgeldiniz, ilgiden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bizi izleyen tüm İstanbullu dostlarımızı da selamlıyorum.

Heyecanlı ve coşkuluyuz. Her sokağının değerinin bilindiği bir İstanbul istiyoruz. Yol arkadaşlarımızla, kutlu bir yolculuğun adımlarını arkadaşlarımızla birlikte atıyoruz. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Davamızın lideri Cumhurbaşkanımız tarafından İstanbul'a aday olduk. Cumhurbaşkanımıza bizi bu göreve layık gördüğü için şükranlarımızı sunuyorum. Başka MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olmak üzere Cumhur İttifakı paydaşlarına teşekkür ediyorum.

Ana kadememize, kadın kollarımıza, gençlik ve mahalle teşkilatlarımıza aşkla gönülle çalışan tüm dava arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum.

İstanbul'da yaşayan her bir kardeşime teşekkür ediyorum. benden duasını hiç esirgemeyen canım anneme ve babam her zaman yanımda olan bana destek veren sevgili eşime ve çocuklarıma çok teşekkür ediyorum.

Başta İstanbulumuzun efsane belediye başkanı bu şehre sevdalı sayın Cumhurbaşkanımıza bu güzel şehre hizmet etmiş dava arkadaşlarımıza belediye başkanlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Merhum Kadir Topbaş ağabeyimizi rahmetle anıyorum.

"KOLLARIMIZI KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN SIVADIK"

İstanbul'a aday olmak büyük bir onur, büyük bir sorumluluk. İstanbul'un dünyada eşi benzeri. Kıtaları, medeniyetleri ve iklimleri buluşturan bir şehir. Kudüs'ün ruhu var, Bağdat'ın Şam'ın Semerkant'ın ilmi irfanı var. Hepimiz kendi özümüzü burada bulmuşuz. Ticaretimizin lokomotifi İstanbul. İstanbul bizim tarihimiz, dünümüz bugünümüz yarın nasıl iftihar edilmesin. İnanın sorumluluğumuzu tüm arkadaşlarımızla biliyorum. Ecdadımızın yolunda, Cumhuriyetin yolunda sorumluluğumuzu biliyoruz. Gerçek belediyecilik vatandaşımızın yanında olmak, onun derdiyle dertlenmek onun dertlerini çözene kadar yanından ayrılmamaktır. Bunu en iyi yapan AK Parti kadrolarıdır.

İnşallah yarın sabahtan itibaren vatandaşımıza, sevdamız İstanbul'u hayallerimizi hep birlikte anlatacağız. Hep birlikte düşünüp, karar verip çalışacağız ve İstanbul'un 5 yıllık fetret devrini bitireceğiz. Bizi arayanlar hep bir işin başında buldular. TOKİ'nin ve emlak konutta ülkemizin hak ettiği yere ulaşması için 20 yıl boyunca çalıştık, ter döktük. bu tecrübe ile bakanlık dönemimizde de Anadolu'nun ve İstanbul'da insanımızın hayatına dokunduk. Yüzlerce millet bahçesi, tapu konut alanlarında kent meydanlarında yüz binlerce yuvanın bu millete kazandırılması gibi 81 ilimizin hemen hemen tüm ilçelerinde insanımızla beraber olduk, dualarını aldık.

25 yıllık birikimle bu aziz şehrin 39 ilçesinde imzalarımız eserlerimiz var. Yedi tepesinde emeğimiz alın terimiz var. İyi günde kötü günde buradaki belediye başkanlarımızla birlikte vatandaşımızın yanında olduk. Kartal'da, Haliç'te Çatalca'da Beykoz'da Esenler'de Beşiktaş'ta Ümraniye'de Fikirtepe'de biz vardık. Biz kollarımızı öyle boş yere sıvamadık, milletimiz için sıvadık. Misülaj oldu çözüm için, konutlar için, kadınlarımızın ve gençlerimizin yarınları için kollarımızı sıvadık. İstanbul'un ekonomisi için kollarımızı sıvadık. Kentsel dönüşüm için kolları sıvadık.

"İSTANBUL'DA YENİDEN YÜKSELİŞ DÖNEMİ BAŞLAYACAK"

İstanbul ekonominin merkezi olmalı dedik, 100 yıl sonrasını düşündük ve Finans Merkezi'ni armağan ettik. Atatürk Kültür Merkezi'ni tamamladık. İstanbul'un yeşilinde de vardık. Biz bahanelerin arkasına sığınmadık, farklı gündemler peşinde asla ve asla koşmadık. Altını çizerek İstanbullu hemşehrilerimize söylüyorum; bunlar yaptıklarımızın küçük bir kısmıydı. Bunlar bile mevcut İstanbul yönetimin 5 yılda yaptıklarını katbekat fazlası. Şimdi motivasyonumuz sadece İstanbul olacak. Bu şehre hizmet, aşk ister. Biz bunu Cumhurbaşkanımızdan öğrendik. Yine 94 ruhuyla Türkiye Yüzyılı diyerek yola çıkarak İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayana kadar çalışacağız. Yollarında caddelerinde ulaşım çilesi bitene kadar, sokakları huzur ve güvenle dolana kadar durmayacağız. İstanbul'da artık değişim zamanı gelmiştir. Ekibimiz ve arkadaşlarımızla İstanbul'da çok şey değiştireceğiz, İstanbul'u özüne dönüştüreceğiz. Bizim bu seçimde rakibimiz İstanbul'a karşı ihmaldir. İlgisizliktir, karmaşa ve sistemsizliktir. Bizim rakibimiz İstanbul halkına söz verip de sözünde durmayanlar, İstanbulumuzu duraklama dönemine sokanlardır.

İstanbul'da inşallah duraklama dönemi bitecek ve yeniden yükseliş dönemi başlayacak. İstanbul'da sistemsizlik son bulacak. Arada bir İstanbul'da olayım demek yok, her anında yanında olacağız. İhmalkarlık dönemi bitecek. İstanbul'un yarınları için hareket ederken kadınlarımızlar, gençlerimizle hareket edeceğiz. Enerjimizi bizi ilgilendirmeyen konularla değil, mişle muşla cekle cakla işimiz yok. Yaptık, yapıyoruz ve yapacağız. Keyfimiz için değil kentimiz için çalışacağız. Kendi geleceğim için değil İstanbul'un geleceği için çalışacağım. İstanbul'da hangi siyasi görüşten olursa olsun tüm farklılıklarımızla birlik olacağız. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanının ayağına şantiye çamuru değecek. Sırtına İstanbul'un sabah rüzgarı vuracak, yüzüne yağmur kar değecek. Daima işte daima sokakta aziz İstanbullularla birlikte olacağız. İstanbul bizim için hep 18 yaşında. Buradaki arkadaşlarımızla birlikte laf değil iş üreteceğiz. İcraasız İstanbul son bulacak. Fatih'in karşısında ellerini bağlayacak boynunu bükecek.

"ALGIDA DEĞİL ALIN TERİNDE USTA OLANLARIN DÖNEMİ BAŞLAYACAK"

Kimliksiz belediyecilik son bulacak. Biz 16 milyon İstanbullunun başkanı değil, dostu olacağız. Halkımız isteyecek biz yapacağız, onları dinleyeceğiz. Ortak akla, şeffaflığa hak ettiği değeri vereceğiz. Birlikte İstanbul diyeceğiz, reklam yaparak, algı yaparak İstanbul'un kaynaklarını boşa harcamayacağız. Algıda değil alın terinde usta olanların dönemi başlayacak.

Hep birlikte İstanbul'u yeniden ayağa kaldıracağız. Ve İstanbul'u hak ettiği değere ulaştıracağız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Türkiye Yüzyılının ihtişamlı ön sözünü İstanbul'da yazacağız. Belediyecilikte marka olmuş isimlerle, bilim insanlarıyla çalışıyoruz.

AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum'dan ilk mesaj Gündem AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Başkanı adayı Murat Kurum oldu Gündem 'İstanbul muradına kavuşacak' Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Özgür Özel'e: Özgür Efendi'yi özgürleştireceğiz Siyaset