Son Dakika! AK Parti'nin İBB adayı kim olacak? Ömer Çelik temayül yoklaması sonrası açıklama yaptı.

Son Dakika! AK Parti'nin İBB adayı kim olacak? Bu sorunun cevabını bulmak için çalışmalarını yürüten AK Parti'de bugün temayül yoklaması yapıldı. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, temayül yoklaması sonrası açıklama yaptı. Çelik, "Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşleri kapalı zarfta aldı. Cumhurbaşkanımız 30'dan fazla arkadaşımızı dinledi" dedi.

Abone ol
  • 31 Mart'ta gerçekleşecek mahalli idareler seçimi öncesinde CHP, İBB için bir kez daha Ekrem İmamoğlu'nu aday gösterdi. 
  • AK Parti'de ise İBB için kimin aday gösterileceği merak konusu. 
  • Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'taki seçimler öncesinde sloganı "Yeniden İstanbul" olarak belirledi. 
  • Bugün ise AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda temayül yoklaması gerçekleştirildi. 
  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kameralar karşısına geçip açıklama yaptı. 
  • Çelik'in açıklamalarından öne çıkan kısımlar şunlar:

"CUMHURBAŞKANIMIZ GÖRÜŞLERİ ALDI"

"İstanbul'da güçlü bir mekanizma çalıştırılmaktadır. Cumhurbaşkanı Erdoğan görüşleri kapalı zarfta aldı. Cumhurbaşkanımız 30'dan fazla arkadaşımızı dinledi. Bunlar seçim çalışmaları için bize yol gösterecektir. Çalışmalar aralık ayının sonuna kadar neticelenecektir."

"HÜR İRADELER YANSITILDI"

"Bundan öncesi bütün illerimizde teşkilat temayyül yoklamaları yapıldı. Sayın Cumhurbaşkanımızın Ankara, Adana, İzmir, bugün de İstanbul ile birlikte 3 kademe ilçe başkanımızın katılımı, MKYK üyelerimizin katılımları ile birlikte arkadaşlarımızın hür iradelerini yansıtmaları şeklinde çağrıda bulunarak hepsinin görüşlerini kapalı zarflarda ifade ettiği, gerekirse alternatif isimlerin parti içinden ve dışından yazdıkları tam demokratik sürecin işletilmesi şeklinde tutum ortaya koyarak vatandaşımızın teşkilatımızın iradesi ortaya çıkması için bu çalışmalara yönlendirmektedir."

"VATANDAŞIN SESİNE KULAK VERMELİYİZ"

"Cumhurbaşkanımızın bize verdiği talimat sürekli olarak seçimlere giderken, seçimlerden sonra da Türkiye’yi yönetirken Türkiye’nin en büyük partisi olarak sürekli olarak vatandaşın sesine kulak vermek şeklindedir. Bu mekanizmalar ortak aklın tecelli etmesi bakımından güçlü bir şekilde çalıştırılmaktadır. Cumhurbaşkanımızın saatlerde bu çalışmaların başında durarak iradenin özgür bir şekilde tecelli etmesi bakımından hassasiyet göstermiştir."

Yaşar Güler: Evde askerlik istiyorlar, bir de para gönderelim Gündem İYİ Parti'de istifa rüzgarı büyüyor Gündem İstanbul'daki barajlar 1 günde yüzde 5,74 doldu Gündem MİT Şirvan Hasan'ı Deyrizor'da imha etti Gündem