Son Dakika: AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik'ten Kılıçdaroğlu'na Gazi Meclis tepkisi! Tarihimizde böyle bir skandala imza atan başka kimse yoktur

Son dakika haberleri... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, kongre süreci hakkında açıklamalarda bulundu. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Ben bu Meclis'e gazi demem" sözlerine tepki gösteren Çelik, "Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir skandala imza atan başka kimse yok" şeklinde konuştu. Çelik, Türkiye ile BM'nın ortak yürüttüğü Sıfır Atık Projesi'ne bakanların ziyaretini hedef alan Kılıçdaroğlu için "CHP'nin Google'ı olsa cehalet yazınca Kılıçdaroğlu çıkar" diyerek tepki gösterdi.

Abone ol

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partinin kongre süreci hakkında açıklamalarda bulundu.

AK Partili Çelik yaptığı konuşmada, "AK Parti kongreleri her zaman demokrasi şöleni olmuştur" dedi.

İşte Çelik'in açıklamalarından derlenenler;

Büyük milletimize şimdiden hayırlı olsun. Bütün vatandaşlarımızı kongremize, Cumhurbaşkanımızı dinlemeye, demokrasi şölenine katılmaya davet ediyoruz. 

Dün son derece vahim bir durum yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez bu kadar büyük bir skandal oldu. Bunu yapan da CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu. Gazi Meclis demek istemediğini söyledi. Yüce Meclis'e hakaret sayılacak bir cümle kullandı. Bu Meclis iki kere gazi olmuştur, Kurtuluş Savaşı'na komutanlık yapmıştır. 'Ben bu Meclis'e gazi demeyeceğim' diyen kişi meşru bir siyasetçi ağzıyla konuşmuyordur.

Bizim Meclis'imizin bir özelliği vardır ve dünyada hiçbir yerde yoktur. Her Meclis savaşın sonunda kurulmuştur. Bizim Meclis'imiz ise Kurtuluş Savaşıma kumandanlık etmiştir ve gazi olmuştur. Bu dünya genelinde sadece bizim Meclis'imizin özelliğidir.

15 Temmuz'da da üyeleriyle birlikte darbe girişimine boyun eğmemiş ve gazi olmuştur. 2. kez gazilik kazanmıştır. Kılıçdaroğlu'nun bu ifadelerini kınıyorum. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde böyle bir skandala imza atan başka kimse yoktur.

Onun Meclis'e gazi dememesi, yüce Meclis'imizin şerefinden bir şey götürmez ancak onun bile yapmaması gereken bir ayıptır.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN GÖRÜŞMESİ

Sayın Aliyev İspanya ziyaretini Türkiye'nin kabul edilmemesi üzerine katılmayacağını açıkladı. Fransa ABD Ermenistan katılacak, Azerbaycan'ı davet ediyorlar ama Türkiye'yi istemiyorlar. Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan olmadan konuşacaklar. O masada Fransa oturacak, ama Türkiye ve Sayın Cumhurbaşkanımız olmayacak? Böyle bir şey olabilir mi? Tek yapmak istedikleri şey çözümün çıkmaması. Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü konusunda hak tecelli olmuştur. Ermenistan'ın bile işgalci olduğunu itiraf edemeyenler masada oturacak öyle mi!

Bu masada Cumhurbaşkanımızın olmamasının anlamı şudur, AB aynı vizyonsuzluğu sürdürmektedir, Karabağ'ın Azerbaycan'a dönmesinin kabul edememektedir. Ermenistan diasporasının baskısı altındadırlar. Sayın Aliyev'in oraya gitmemesi 'ben barıştan yanayım' demektir.

Fransa Dışişleri Bakanı Ermenistan ziyaretinde Ağrı Dağı'nın görselini kullanıyor. Bu cehaletten değilse çok büyük bir yanlıştır. Soykırım endüstrisinin sözcülüğüdür. Diplomatik bir hatadır.

ÖMER ÇELİK SORULARI CEVAPLIYOR

Ankara ve emniyet güçlerimize geçmiş olsun diliyoruz. Kahraman polislerimizin yaptığı çok büyük vatanseverliktir. Türkiye her zaman güvenli bir ülkedir. Terör eylemleri dünyanın her yerinde oluyor. Kahraman polislerimiz müdahale etmiştir. Hiçbir zaman terörle mücadelede geri çekilme yok, ansızın gelebiliriz. Hükümetlerimizin tavizsizlik çerçevesinde Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda terörle mücadele güçlü bir şekilde devam edecektir. Hukuk devletimizi terör eylemlerinin yönlendirmesine izin vermeden yolumuza devam edeceğiz.

Terör operasyonlarının Türkiye'ye zarar verdiğini söyleyenleri görüyoruz. Bu alçak açıklamaları da yakından takip ediyoruz. Sahadan hiçbir zaman çekilmeyeceğiz, Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bir gece ansızın gelebiliriz. Muhalefetten açıklamalar görüyorum, AK Parti'de terörle mücadelede fikir ayrılığı var diyorlar. AK Parti'de terörle mücadele, dozu her hangi bir konuda fikir ayrılığı yoktur. Katlanarak devam edecek.

FRANSA SPOR BAKANINA CEVAP

Fransa 28 Şubat'ta yaşadığımız karanlık dönmeye çalışıyor. Olimpiyatlara başörtülülerin katılmayacağını söylüyor. Bu hem Müslüman kadınlara hem de kendi Fransız kadınlara hakarettir. Kadınların kılık kıyafetine müdahale kaldırılamaz. Spor birleştiricidir, bu ayıp kararı alanların ayıbıdır.

KILIÇDAROĞLU'NA SİYASİ TEPKİ

Kılıçdaroğlu'nun dünkü açılışı siyaset yapma değil yalan açılışı oldu. Eleştirilere açık olduğunu ifade eden, gençlerin demokratik amcası olacağını söylemişti. Biz yalan siyaseti olduğunu biliyorduk. Türkiye'nin her yerindeki vatandaşlarımız belediyelerin faaliyetlerini çalışmalarını eleştirebilir. Bilal Bey de görüşlerini söylemiş, bir siyasi eleştiri var. Kılıçdaroğlu bütün bu sözlere panik içinde cevap vermeye başladı. Neticede siyasi eleştiriye açık olmadıkları, tahammüllerinin olmadığı görüldü. Ayrıca Bilal Bey pek çok sivil toplum örgütlerinde liderlik yapıyor. Hani sivil toplum örgütlerine destek verecektiniz. Ne oldu hemen aileyi hedef alır oldunuz. Siyasette aile üzerinden hakaret kampanyasına başladınız. Bir siyasi ahlak vardır. Aile siyasete karıştırılmaz. Bilal Bey'in söylediklerinin çok daha fazlasını CHP'liler söylüyor. Sayın İmamoğlu İstanbul'dan çok Bodrum'da. Vatandaş şunu söylüyor, Bodrum İstanbul'un ilçesi değil. Sen bunlarla ilgilenmiyorsun eleştiri karşısında "sen kimsin?" diyorsun. Sayın Kılıçdaroğlu bunu size de sorarlar. Tüzüğe göre Genel Başkan değilsin. Süren doldu. 

Halk TV Ayşenur Arslan'ı kovmakla sıyrılamadı! RTÜK'ten Halk TV'ye üst sınırdan ceza Gündem 2 teröristin Suriye'den geldiği ortaya çıktı Gündem İstiklal saldırısının faili Suriye'de öldürüldü Gündem Ankara'da çıkan yangında itfaiye eri şehit oldu 3. Sayfa