Son dakika... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik 8 kişinin hayatını kaybettiği Kudüs'teki saldırıyı kınadı

Son dakika... AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, işgal altındaki Doğu Kudüs'te 8 kişinin yaşamını yitirdiği, 10 kişinin yaralandığı sinagoga düzenlenen silahlı saldırıyı kınadı. olduğu belirtildi. Çelik, sosyal medya hesabından İsrail Büyükelçiliği'nin resmi hesabını etiketleyerek başsağlığı dileklerini iletti.

Abone ol

Doğu Kudüs'ün Neve Yaakov semtinde bir sinagoga terör saldırısı yapıldı. İsrail polisinin yaptığı açıklamaya göre, saldırıda 8 kişi vurularak öldürüldü, 10 kişi ise yaralandı.

Şüpheli, sinagog olarak kullanılan binaya otomobille gelerek rastgele ateş açtı. Saldırgan daha sonra olay yerinden Filistinlilerin Beyt Hanina mahallesine doğru kaçtı.

POLİS, SALDIRGANI ÖLDÜRDÜ
Saldırgan, burada olay yerine çağrılan polisle çatışmaya girdi. Polisle çatışmaya giren saldırganın, vurularak öldürüldüğü açıklandı. Saldırıda kullanılan tabanca ise ele geçirildi.

İsrail polisinin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Kudüs’te bir sinagoga saldırı. Olay yerinde birkaç yaralı. Terörist etkisiz hale getirildi” ifadelerine yer verildi.

ÇELİK'TEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bu sabah saldırıyı kınayarak İsrail'e başsağlığı diledi. İsrail Büyükelçiliği'nin resmi hesabını etiketleyen Çelik, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Kudüs’te bir sinagoga düzenlenen terör saldırısında çok sayıda kişi hayatını kaybetti. Bu terör saldırısını kınıyoruz. İsrail Hükümeti ve halkına, saldırıda yakınlarını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyoruz..."

"GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALMAYA ÇAĞIRIYORUZ"
Saldırının ardından, Dışişleri Bakanlığı  da taziye mesajı yayımlamıştı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Kudüs'te 27 Ocak akşamı bir sinagoga düzenlenen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınıyoruz. Son dönemde bölgede artış gösteren saldırıların yeni bir şiddet sarmalına dönüşmesinden endişe duyuyor, tüm tarafları itidale ve bu tür olayların durdurulması için gerekli önlemleri almaya çağırıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlerin aileleri ile İsrail Hükümeti ve halkına taziyelerimizi sunuyor, yaralananlara acil şifalar diliyoruz."

Bu adamlar neden Kur'an yakıyor? Gündem Yeni Konut Finansman Programı'na yönelik kanun Resmi Gazete'de! Ekonomi Almanya, ABD ve Fransa'dan Türkiye uyarısı: Terör saldırısı olabilir Gündem Dışişleri Bakanlığı'ndan sert tepki Gündem