Son dakika... AFAD, Kandilli son depremler! Sivas Gürün'de 4,2 büyüklüğünde deprem

Son dakika... AFAD, Kandilli son depremler! Sivas Gürün'de 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD'ın verilerine göre deprem 17.18'de yerin 7 kilometre derinliğinde meydana geldi.

Abone ol

Son dakika... AFAD, Kandilli son depremler! Kayseri'de art arda meydana gelen 3 depremin ardından bir artçı deprem de Sivas'ın Gürün ilçesinde yaşandı.

AFAD, depremin büyüklüğünü 4,2 olarak; Kandilli Rasathanesi ise 4,5 olarak açıkladı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre de, merkez üssü Sivas'ın Gürün ilçesi olan 4,2 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin yaklaşık 7 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

"HERHANGİ BİR OLUMSUZLUK YOK"
Gürün Belediye Başkanı Nami Çiftçi, depremin ardından son duruma ilişkin TRT Haber’e açıklamalarda bulundu:
"İlçemizde herhangi olumsuz bir durum yok. Maraş depreminden sonra ara ara olan depremlerden dolayı artık vatandaşlarımız adapte oldular. Herhangi bir olumsuz ihbar ulaşmadı. Arkadaşlarımız sahadalar, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra ağır hasar alan binalarımızı geziyorlar. Herhangi bir yıkım yok şu anda."

Belediye binasının hasarlı olduğunu söyleyen Çiftçi, "Binamız ağır hasarlı çıkınca, belediyemizi, belediyemize ait iki katlı binaya taşıdık. İşlerimiz 10 gün gecikmeli olarak başladı. Şimdi vatandaşlarımıza yeni binada hizmet veriyoruz. Şu son depremde herhangi bir yıkım olmadı" bilgisini verdi.

'HDP'nin ülke bölünsün diye bir demeci var mı?' Gündem Bakan Kurum: 5 ilde hasar tespit çalışması tamamlandı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Sierra Leone Cumhurbaşkanı ile görüştü Gündem Kayseri'de peş peşe 3 deprem Gündem