SON DAKİKA: Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar istifa etti

Son dakika haberi... Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar istifa etti. Çuhadar istifasına gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi. Çuhadar'ın deprem bölgesindeki vatandaşlara tebessüm ettiği anlar vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanmıştı.

Abone ol

Son dakika haberi... Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar istifa etti. Çuhadar istifasına gerekçe olarak sağlık sorunlarını gösterdi.

"Yaklaşık 3 yıldır yürütmekte olduğum Adıyaman Valiliği görevimden yaşadığım sağlık sorunları sebebi ile affımı talep etmiş bulunmaktayım" diyen Çuhadar, "06.02.2023 tarihinde yaşadığımız deprem felaketinin yaralarını devlet ve millet dayanışması ile sarılacağına dair inancım tamdır. Adıyaman ve Adıyaman’lı hemşehrilerimin yüreğimizde hep özel bir yeri olacaktır. Allah hepimizin yar ve yardımcısı olsun" ifadelerini kullandı.

ADIYAMAN VALİSİ'NİN DEPREMZEDELERE GÜLMESİ TEPKİ ÇEKMİŞTİ
Yakınları enkaz altında kalan vatandaşlar, Adıyaman Valiliği’ne giderek çalışmaların ve yardımların yetersiz olduğunu belirterek tepki göstermişti.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar'ın, “Adıyaman sahipsiz”, “Yardımlar nerede” diye slogan atan depremzedelere gülerek karşılık vermiş, Çuhadar’nın gülmesine öfkelenen bazı yurttaşlar da “Neye gülüyorsun sen” sözleriyle tepki gösterdi.

Vali Çuhadar’ın o anları sosyal medyada paylaşılırken, görüntüler de tepkiye neden olmuştu.

KAYSERİ VALİSİ ADIYAMAN'A GEÇİYOR
İstifa talebinin ardından Kayseri Valisi Gökmen Çiçek'in Adıyaman'a geçtiği öğrenildi. Çiçek sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla "Bugün itibariyle İçişleri Bakanımız sayın Süleyman Soylu tarafından koordinatör vali olarak Adıyaman'a görevlendirilmem dolayısıyla 15 gündür yaralarını sarmak için mücadele verdiğimiz Elbistan'dan ayrılarak Adıyaman'a doğru yola çıktık.Elbistan'ı ve Elbistan'lıları unutmayacağız" dedi.

MAHMUT ÇUHADAR KİMDİR?
1967 yılında Samsun’un Bafra ilçesinde doğdu. İlkokul, Ortaokul ve Liseyi Bafra ilçesinde tamamladı. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetiminden mezun oldu. 1989-1990 yılları arasında kısa dönem askerlik görevini tamamladı. Çuhadar, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Depremzedeler nasıl oy kullanacak? SEÇİM 2023 Depremlerden sonra tuşlu telefon satışı arttı! Gündem Seçim kararı Resmi Gazete'de SEÇİM 2023 Seçim ne zaman yapılacak? Seçim takvimi 2023... Gündem