Son 10 yılın en büyük su sıkıntısı çekilirken, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan cuma hutbesinde bu soruna yer verildi

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından hazırlanan "Besmele: Berekete Açılan Kapı" konulu cuma hutbesinde, kuraklık riskine dikkat çekilerek yağış olması için dua edildi.

Abone ol

Besmele ile başlanan her işin ve söylenen her sözün hayırlı olduğu vurgulanan bu hutbede, besmelenin dünya ve ahirette rahmet ve huzura açılan kapının anahtarı olduğu belirtildi. Hutbede, "Besmele ile açılsın tüm sevgi ve merhamet kapıları. Son bulsun kin ve düşmanlık duyguları. Besmele ile güven kazansın sözlerimiz. Besmele ile bereketlensin işlerimiz. Besmele ile anlam bulsun bütün hayatımız." ifadeleri kullanıldı.

"TOPRAKLARIMIZI VE BİZİ SUYA HASRET BIRAKMA."
Son 10 yılın en kurak günlerinin yaşanması gündemdeyken, cuma namazı öncesi verilen hutbede bu konuya değinildi. Hutbede, "Kar ve yağmur olarak tecelli edecek ilahi rahmete muhtacız. Geliniz, hep birlikte rahman ve rahim olan Rabbimize yakaralım. Ey merhameti bol Allah'ım acziyetimizi sana arz ediyoruz. Bizlerden rahmetini esirgeme. Allah'ım semadan rahmet damlalarını indiren sensin. Üzerimize bereketli kar ve yağmur indir. Topraklarımızı ve bizi suya hasret bırakma." duası edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Gündem Akşener'den 'ahmak' sözleri Gündem Bostancı - Dudullu metrosu, güzergahı, çalışma saatleri nelerdir? Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu Gündem