Sokak röportajı sonrası tutuklanan Dilruba Kayserilioğlu CHP'nin onur konuğu oldu! AK Parti'den tepki gecikmedi

Verdiği sokak röportajında AK Parti seçmenine "Hepiniz beyni emcüklenmiş geri zekalılarsınız" diyen, sonrasında ise tutuklanarak cezaevine konuşan Dildurba Kayserilioğlu tahliye edilmesinin ardından CHP'nin İzmir'deki programına onur konuğu olarak katıldı. AK Parti cephesi, bir genel başkanın diğer seçmenlere hakaret eden bir kişiye protokol sıralarından yer verilmesinin kabul edilemez olduğunu belirterek, "Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur" dedi.

Abone ol
  • Sokak röportajındaki sözleri sonrası tutuklanarak Aliağa Cezaevi'ne konulan ve geçtiğimiz gece tahliye edilen Dilruba Kayserilioğlu'nun, CHP'nin dünkü programına onur konuğu olarak katılması AK Parti cephesinin tepkisini çekti.
  • AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, CHP'nin bu tutumunu eleştirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ve AK Parti seçmenine hakaret eden kişi veya kişilerin bu şekilde protokolde yer almasının doğru olmadığını söyleyerek bunun kabul edilebilir bir durum olmadığını savundu.

"SÖYLENENLER FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ DEĞİL NEFRET SÖYLEMİDİR"

  • Yapılanı 'siyasi şuursuzluk' olarak nitelendiren Çelik açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
  • "Her türlü nefret söylemiyle ve nefret siyasetiyle mücadelemiz en kararlı şekilde sürecektir.
  • Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a ve farklı siyasi partilere gönül vermiş vatandaşlarımıza hakaret edilmesi, fikir özgürlüğü değildir. Bunlar kınanması ve reddedilmesi gereken nefret söylemleridir.
  • Hakaret ve tahrik içeren provokatif açıklamalar, ancak ilkel bir nefretin ve demokrasi düşmanı nefret siyasetinin ürünüdür. Bu nefret söylemleriyle demokratik siyaset ve hukuk zemininde kesin bir şekilde mücadeleyi sürdüreceğiz.

"PROTOKOLDE AĞIRLANMASI, ALKIŞLANMASI KABUL EDİLEMEZ"

  • Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan’a, Cumhurbaşkanlığı makamına ve vatandaşlarımıza yönelik hakaretler eden bir kişinin, CHP Genel Başkanı tarafından protokolde ağırlanması, alkışlanması ve üstüne taltif edilmesi asla kabul edilemez.

"NEFRET SÖYLEMLERİNE KIYMET VERİLMESİ ŞUURSUZLUKTUR"

  • Bir siyasi partinin yöneticileri nefret ve hakaret söylemlerinin hamisi olamaz. Nefret söylemlerine kıymet verilmesi tam bir şuursuzluktur.

"SİYASETÇİLER HUSUMET SİYASETİNİN DESTEKÇİSİ OLMAMALIDIR"

  • Siyasi partiler ve siyasetçiler milletimize hizmet noktasında rekabet siyaseti ile yarışmalıdır, husumet siyasetinin destekçisi olmamalıdır.

"HAKARET EDEN KİŞİLERİN PROTOKOLDE AĞIRLANMASI DEMOKRATİK DEĞİLDİR"

  • Siyasal eleştiri, siyasetin asli dinamiklerindendir. Her türlü siyasi eleştirinin muhatabı siyasi partiler ve siyasetçiler olmalıdır. Siyasi tercihlerinden dolayı vatandaşlarımızın hedef alınması demokratik değildir ve kabul edilemez.
  • Vatandaşlarımıza hakaret eden kişilerin protokolde ağırlanması sorumlu bir siyaset anlayışı olmadığı gibi, demokratik bir tutum da değildir."

DİLBURBA NE DEMİŞTİ?

  • İzmir'de verdiği sokak röportajında geçtiğimiz haftalarda Instagram'a getirilen erişim engelini eleştiren Dilruba Kayserilioğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan için, "Bu yaptığı darbe" demiş, AK Parti'ye oy verenler için ise "Hepiniz beyni emcüklenmiş geri zekalılarsınız" ifadelerini kullanmıştı.

Metrobüs kazasına ilişkin yeni gelişme Gündem CHP, Dilruba'yı onur konuğu yaptı Siyaset 'KUYU-21' operasyonlarında 25 şüpheli yakalandı Gündem Bahçelievler Devlet Hastanesi'nde silahlı saldırı! Yaralılar var Gündem