Skandala imza atan The Ekonomist Kılıçdaroğlu'nun röportajına yer verdiği yazısını böyle duyurdu

Dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı hazırladığı yazısı ve dergi kapağıyla skandala imza atan İngiliz merkezli The Economist, bugün Kılıçtaroğlu'nun röportajını "Erdoğan'ın rakibi kazanacağı zaferin otoriter hükümetlere karşı mücadele eden ve diğer ülkeler için bir rol model teşkil edeceğine inanıyor." notuyla paylaştı.

Abone ol

Dün 14 Mayıs seçimlerini dergi kapağına konu edinerek 'Erdoğan giderse gerginlik bitecek' başlığını kullanan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı skandala imza atan İngiliz merkezli The Economist'ten bugün de taraflı bir paylaşım geldi.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nın 'Daha demokratik bir Türkiye daha yakın' başlıklı yazısını Twitter adresinden "Erdoğan'ın rakibi kazanacağı zaferin otoriter hükümetlere karşı mücadele eden ve diğer ülkeler için bir rol model teşkil edeceğine inanıyor." notuyla paylaştı.

İNGİLİZ DERGİSİNİN HEDEFİ YİNE BELLİ
'Davet ile'
ele alınan ve daha önce de "Erdoğan'ın mirasını ortadan kaldırmayı amaçlayan muhalefet için en uygun isim" ifadeleriyle haber yaptıkları Kemal Kılıçdaroğlu'nun yazısı paylaşılırken, İngiliz dergisinin "Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı adayı, otoriter yönetimin sona erdirilmesi gereği üzerine" ifadelerini kullanması dikkat çekti.

İTTİFAKINI GÜZELLEDİ
Kılıçdaroğlu ise İngiliz dergisine verdiği demeçte, sözlerine "Altı yıl önce Strasbourg'daki küresel bir forumda, dünya demokratlarını bölgesel ve küresel zorlukları ele almak için birleşmeye çağırdım. Yurt içinde izlediğim politikaların temelinde de aynı anlayış var. Anti-demokratik ve otoriter bir hükümete karşı Türkiye'nin demokratlarını birleştirmek için elimden geleni yaptım ve demokrasi için büyük bir koalisyon kurmayı başardık." ifadeleri ile başlayarak, Cumhurbaşkanı adayı olduğu Millet İttifakı ile Genel Başkanı olduğu partisi CHP hakkında bilgiler verdiği görüldü.

THE EKONOMIST, BUNU SEVDİ
Kılıçdaroğlu'nun, İngiliz dergisine "İktidarın muhafeleti susturmak için sürekli baskı uyguladığı mevcut adaletsiz ve otoriter koşullarda bile barışçıl bir hükümet değişikliğinin mümkün olduğunu" sözlerinde bulunması, halihazırda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı skandallara imza atan The Economist'in tabiri caizse ekmeğine yağ sürdü.

"ROL MODEL OLACAK"
The Economist, yazının son bölümünde "Türkiye, başta Ortadoğu olmak üzere otoriter yönetimlere karşı mücadele eden diğer ülkelere rol model olacaktır" ifadelerine vurgu yaparak Twitter'daki takipçilerine haberi duyururken kullandı.

HDP'li Ahmet Türk'ten Kılıçdaroğlu'na gözdağı Gündem Ali Babacan'dan 'sayın FETÖ' ve 'Sayın Gülen' sözleri Gündem Kılıçdaroğlu eşinin doğum gününü görüntülü arayarak kutladı Gündem Afetzedelerin dönüşüne dair açıklama Gündem