Sınır tanımayan gazeteciler İsrail'in gazeteci cinayetlerini kınıyor

Sınır Tanımayan Gazeteciler, Filistin'de öldürülen gazeteciler için İsrail'i kınadı ve UCM'ye suç duyurusunda bulundu.

Abone ol

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), son bir yılda Filistin'de 130'dan fazla gazetecinin öldürülmesiyle ilgili olarak İsrail'i kınadı ve Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne (UCM) 4'üncü kez suç duyurusunda bulundu.

İSPANYA'DA EYLEM DÜZENLENDİ

RSF'nin İspanya Başkan Yardımcısı Edith Rodriguez Cachera, Madrid'deki Mayor Meydanı'nda düzenlenen etkinlikte, "İsrail'in uluslararası toplumun gözleri önünde 130'dan fazla gazeteciyi öldürmesi insanlık dışı." ifadelerini kullandı.

GAZETECİLERE YÖNELİK SALDIRILAR

Eylemciler, "Filistin'de, basına yönelik en büyük katliamın yaşandığına" dikkat çekti. Yapılan açıklamada, "İsrail'in, Gazze'deki gazetecilere karşı gerçekleştirilen cinayetlerin sürmesi halinde, bölgeden haber verecek kimsenin kalmayacağı" vurgulandı.

GAZETECİLERİN HAKLARI İÇİN MÜCADELE

RSF, "Gazeteci cinayetleri ve medyaya yönelik saldırılar, savaş suçu teşkil etmektedir. Gazetecilerin korunması, suçların cezasız kalmaması için mücadele etmekle başlar." şeklinde açıklamada bulundu.

İSRAİL'E YÖNELİK ELEŞTİRİLER

Cachera, "İsrail, Filistinli gazetecileri hedef almanın yanı sıra, Al Jazeera'nın merkezlerini de kasıtlı olarak yok etti. Yabancı basının Gazze'ye girişine de izin vermiyor." dedi.

ULUSLARARASI TOPLUMA ÇAĞRI

RSF, 59 basın kuruluşuyla birlikte, "basın özgürlüğü ve insan haklarına saygı gösterilmemesi" gerekçesiyle İsrail'in Avrupa Birliği ile olan ortaklık anlaşmasının askıya alınmasını talep etti.

Edith Rodriguez Cachera, "Gazeteciler, haber verebilmek için hayatlarını ortaya koyuyor ve çok zor koşullarda çalışıyorlar.” şeklinde konuşarak durumu eleştirdi.

Sınır Tanımayan Gazeteciler (RSF), Avrupa'nın 10 kentinde düzenledikleri eylemlerde son bir yılda Filistin'de 130'dan fazla gazeteciyi öldürmesini kınadıkları İsrail hakkında Uluslararası Ceza Mahkemesine (UCM) 4'üncü kez suç duyurusunda bulundu. Madrid'deki Plaza Mayor Meydanı'nda bir araya gelen RSF üyeleri, basına karşı en kısa sürede işlenmiş en büyük katliamın Filistin'de yaşandığını belirtti. RSF İspanya Başkan Yardımcısı Edith Rodriguez Cachera (fotoğrafta), AA muhabirine açıklama yaptı.

Çanakkale'de büyük kavga Gündem Kars'ta asırlık gelenek canlanıyor Gündem TSK'ya muvazzaf subay alınacak! Şartlar ne? Gündem Bakan Şimşek'ten BDDK Başkan Yardımcısı’nın düğünü için inceleme talimatı Gündem