Sinan Ateş cinayetinde mahkemeye sevk edilen 5 zanlıdan 3'ü tutuklandı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma çerçevesinde mahkemeye sevk edilen 5 zanlıdan 3'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında azmettiricilikle suçlanan Doğukan Çep de bulunuyor.

Abone ol

Eski Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı ve Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sinan Ateş'in öldürülmesine ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan aralarında Doğukan Çep'in de olduğu 5 şüpheli daha adliyeye sevk edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 şüphelinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Aralarında İstanbul'da gözaltına alınan Doğukan Çep'in de bulunduğu zanlılar, sağlık kontrolünden sonra adliyeye sevk edildi. Ardından 5 zanlıdan 3'ü tutuklandı.

'ÖLDÜRME AMACIMIZ YOKTU'
Ateş cinayetinin azmettiricisi olmakla suçlanan Doğukan Çep’in emniyette verdiği ifade ortaya çıktı. NTV’den Gökhan Gerçek'in haberine göre Çep ifadesinde “Sinan Ateşi ocak başkanıyken bize sahip çıkmadı. Yargıtay’da temyiz aşamasındaki bir dosyam için yardım istedim ancak yardımcı olmadı. Bunun kızgınlığı ile korkutmak ve gözdağı amaçlı olayı planladık. Öldürme amacımız yoktu” dedi.
Cinayetle ilgili gözaltına alınan şüphelilerden 10'u daha önce tutuklanmış, 1 kişi ise adli kontrolle serbest bırakılmıştı.

Sinan Ateş, arkadaşı Selman Bozkurt ile Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde 30 Aralık'ta bir binadan çıktıkları sırada, motosikletli iki kişinin silahlı saldırısına uğramıştı.
Saldırıda Bozkurt omzundan yaralanırken, Ateş hayatını kaybetmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünyada böyle hızlı bir afet yönetimi gerçekleştirebilen başka bir örnek yok Gündem Şehitleri Anma Töreni'nde tavan çöktü Gündem Bakan Dönmez'den Karadeniz gazını yakma testinden görüntüler Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile arasında geçen diyaloğu anlattı Gündem