Selimiye Camisi'nde Restorasyon Çalışmaları Tamamlandı

Selimiye Camisi'nde restorasyonun %70'i tamamlandı; minareler ve dış cephe onarıldı.

Abone ol

Mimar Sinan'ın başyapıtı Selimiye Camisi'nde yürütülen dış cephe restorasyonu, minare ve kurşun çalışmaları başarılı bir şekilde sona erdi. 2021 Kasım ayında başlamasına rağmen, çalışmalar titizlikle bilim kurulu gözetiminde devam ediyor.

RESTORASYON ÇALIŞMALARININ DETAYLARI

Edirne Vakıflar Bölge Müdürü Ahmet Saraç, restorasyon sürecinin caminin geleceğine önemli katkılar sunacağını belirterek, "Camimizin dış cephe imalatları, kurşun ve taş onarımları tamamlandı. Ayrıca 4 minarenin onarımını gerçekleştirerek iskeleleri söktük," dedi.

Saraç, aynı zamanda avludaki şadırvanın onarımının tamamlandığına ve caminin kapı ve pencere kepenklerinin konservasyon çalışmalarının sürdüğüne de değindi. "Camiye gelen ziyaretçiler için ibadet alanları açık tutuluyor, çalışmalar aslına uygun bir şekilde ilerliyor," diyerek devam etti.

İŞÇİLİK VE GELECEK PLANLARI

Restorasyon sürecinin hızla devam ettiğini vurgulayan Saraç, iç mekanlarda da kalem işi ve alçı süsleme onarımlarının sürdüğünü belirtti. Bunun yanında, çini temizliği ve bahçe çevre düzenleme çalışmaları da devam ediyor. Restorasyonun gelecek yıl tamamlanması planlanıyor.

Saraç, "Selimiye Camisi'ndeki restorasyon çalışmalarının %70'ini tamamlamış bulunuyoruz," ifadelerini kullandı.

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi'nde 3 yıldır süren restorasyon çalışmaları kapsamında dış cephe, minare ve kurşun işleri tamamlandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temas! Neçirvan Barzani'yi kabul etti Gündem Zararlı gıda listesi güncellendi Gündem Ankara gar katliamında yeni karar Gündem Malatya'da 5,9'luk deprem: 3 ilde, 3 binada kısmi çökme, can kaybı yok Gündem