Schengen krizi: konsoloslukların kapanması! Arkasında yatan neden ne? Vize şirketleri Haberet'e değerlendirdi: Tarih verdiler...

İngiltere, Almanya, Hollanda, Fransa, Belçika ve İsviçre'nin "güvenlik endişesi" gerekçesiyle İstanbul'daki başkonsolosluklarını kapatmasının yankıları sürüyor... Avrupa ülkelerinin Türkiye'deki yurttaşlarına arka arkaya yaptığı uyarılarının ardından konsolosluklarını kapatma kararı almaları, Türk vatandaşlarını mağdur etti.

Abone ol

Söz konusu ülkelere iş, eğitim, tatil için seyahat etmeyi planlayan vatandaşların yaptığı Schengen vizesi başvuruları da alınan kararla birlikte iptal olmuş oldu. Yaşanan Schengen mağduriyetinden sadece başvuru sahipleri etkilenmedi. Son bir yıldır artan ret oranlarından dolayı sıkıntı yaşayan vize danışmanlığı şirketleri de bu kararla birlikte mağduriyet yaşayanlar listesine girdi.

Peki, bu şirketler verilen kapatma kararını nasıl değerlendiriyor?

VİZE DANIŞMANI HABERET'E KONUŞTU: KONU VİZE DEĞİL, TAVIR
Konsolosluk kapatma kararlarını Haberet'e değerlendiren İstanbul'da bir vize danışmanlık şirketi sahibi, "Bu olaylar büyük vize şirketlerini çok etkiledi. Zaten ret oranları son zamanlarda çok artmıştı. Artan retlerin de alınan bu kararların da vize vermeyelim diye değil de bir tavır olarak yapıldığını düşünüyoruz. Güvenlik sebebiyle alınan önlemler bunlar. Seçimlere kadar bu şekilde kapalı kalacaktır." dedi.

"KAYBIMIZ BÜYÜK"
Şirket sahibi, "Bu durumdan dolayı birçok danışanımızın randevusu iptal oldu. Hem bizim hem de onların açısından bu durum ciddi bir maddi zarar oluşturdu. Kaybımız büyük. Üstelik insanların planları da bozuldu." şeklinde konuştu.

NE OLMUŞTU?
27 Ocak’ta ABD, Fransa, İtalya, İspanya, Almanya ve İsveç, Türkiye’ye seyahat edecek vatandaşlarına olası “terör” eylemlerine karşı uyarılarda bulunmuştu. İngiltere Dışişleri Bakanlığı da yaptığı açıklamada, “İstanbul’daki kiliseler, sinagoglar, büyükelçilikler/konsolosluklar ve diğer yerlere yönelik terör saldırısı tehdidi bulunmaktadır” demişti.

Kanada da yakın bir zamanda Türkiye’de terör saldırısı gerçekleştirebilme tehdidi olduğunu açıklayarak vatandaşlarını uyardı. Son olarak İsviçre de İstanbul'daki konsolosluğunu kapattığını duyurdu.

"Sözlerini yerine getirirse İsveç'in NATO'ya girmesini destekleyeceğiz" Gündem Norveç Büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı Gündem Alkollü içkilerde yeni düzenleme: Resmi Gazete'de yayımlandı! Gündem 700 bin kamu işçisi için zam toplantısı başladı! Talepler Bakanlığa sunulacak Gündem