Savcıya Yapılan Ölüm Tehdidi: 8 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, savcı Y.E.'ye ölümle tehdit eden 8 şüpheliyi adliyeye sevk etti.

Abone ol

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E.'ye yönelik ölüm tehdidi olayında, gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Olayın Arka Planı

Savcı Y.E., bebeklerin özel hastanelere nakledilerek haksız kazanç sağlanmasıyla ilgili yürüttüğü bir soruşturma sırasında, makamında ciddi bir tehdit aldı. 30 Ağustos tarihinde avukat A.A.'nın telefonla ve ardından savcının ofisinde yaptığı görüşmede, bazı sanıkların tahliyeleri gerçekleştirilmediği takdirde, savcıya yönelik bir suikast yapılacağı ve ailesine zarar verileceği yönünde tehditlerde bulunuldu.

Soruşturmanın Gelişimi

Bu tehditlerin ardından, savcının ailesine ve yaşadığı yerlere ilişkin bilgilerin nasıl sızdırıldığına dair bir araştırma başlatıldı. Savcının ofisine kayıt cihazı yerleştirildi ve A.A.'nın bağlantı kurduğu M.K.Z. tarafından yapılan açık tehdit sesli kayıt altına alındı. Yapılan incelemelerde, savcının kişisel ve ailevi bilgilerinin, tehdit edilmeden önce 3 jandarma personeli tarafından sistemden sorgulandığı belirlendi.

Gözaltına Alınan Şahıslar

Soruşturma kapsamında yapılan operasyon sonucu toplamda 11 kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden 3 jandarma personeli serbest bırakılırken, 8 kişi ise Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi.

Diğer İlgili Soruşturmalar

Ayrıca, savcı Y.E.'nin yürüttüğü başka bir soruşturma neticesinde, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan kişiler ve sağlık personelinin bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirdiği ve haksız kazanç elde ettiği belirlenerek, 22'si tutuklu 47 şüpheli hakkında Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığına fezleke gönderildi.

Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcısı Y.E'nin, makamında ölümle tehdit edilmesine ilişkin gözaltına alınan 8 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Kaymakamlara kibir uyarısı Gündem 2 yıla hapis yolu! Narin soruşturması ne durumda? Gündem Fırat Kalkanı bölgesinde 4 terörist etkisiz Gündem Esenyurt Devlet Hastanesi'nde yangın çıktı! Gündem