22 Aralık Sarıkamış Şehitleri ile ilgili sözler

Sarıkamış Şehitleri, 108. yıldönümünde saygıyla anılıyor. 1914 yılında gerçekleşen Sarıkamış Harekatında binlerce şehit verdik. İşte Sarıkamış Şehitleri anma sözleri ve Sarıkamış Şehitleri ile ilgili sözler...

Abone ol

Sarıkamış şehitleri anma sözleri ile bundan tam 108 yıl önce şehit olan askerlerimizi anabilirsiniz. 22 Aralık 1914 tarihinde başlayan Sarıkamış Harekatı sonucunda binlerce askerimiz, vatan savunması için donarak hayatlarını kaybettiler. Haberimizde Sarıkamış Şehitleri anma sözleri, Sarıkamış şehitleri ile ilgili sözler yazılı ve görsel olarak derledik.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ ANMA SÖZLERİ

Korkusuzca ölüme yürüyen kefensiz kahramanlarımızı unutmadık, unutmayacağız! Minnet, dua ve saygıyla.

Sarıkamış’ta bu vatan için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen şanlı askerlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Namus bildikleri vatan toprağı için donarak can veren Sarıkamış şehitlerimizi rahmet, minnet anıyoruz. Ruhları şâd olsun.

Ve yine geldik sadece bir günlük anılan tarihi güne Sarıkamış 90.000 ana kuzumuzu Rahmetle anıyoruz. Mekânları cennet olsun

Korkusuzca ölüme yürüyen kefensiz kar çiçeklerini unutmadık, unutmayacağız! Minnet ve saygıyla.

22 Aralık 1914 Dağda soğuktan donanlara selam olsun Vatanı satanlara değil…. Ruhları şad mekanları cennet olsun.

22 Aralık 1914′ te Vatanı için Donarak Hakk’a yürüyen Sarıkamış Şehitlerimizi, Rahmet, Saygı ve Minnetle anıyoruz. Ruhlarınız şad mekanlarınız Cennet olsun

Bugün üşüyor musunuz? Onlar “VATAN İÇİN” donuyordu. . Mekanları cennet olsun… 22 Aralık 1914

Sakin üşüyorum demeyin kar altında donarak cennete giden Mehmetçiklerimiz var Rahmetle anıyoruz Rabbim peygamber efendimizin Komşusu eylesin şehitlerimizin Âmin

Allah-u Ekber dağlarında şu mukaddes vatan için donarak can verip şehit olan 60 bin askerimize Allah’tan rahmet diliyorum… Allah şehitlerden razı olmuştur. İnşallah bizden de razı olur!

22 Aralık 1914’de “Bugün bizden vatan razı olacak; nefer şehit, ordu gazi olacak. ” sözleri ile şehadete yürüyen Sarıkamış şehitlerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz.

Sarıkamış Harekatı’nın 108. yıl dönümünde vatanları uğruna kahramanca şehadete yürüyen Aziz Şehitlerimizi Rahmet ve Minnetle anıyoruz.

Bundan 108 yıl önce 90 bin yiğit vatan evladı, kar demedi, kış demedi, soğuk demedi, geri dönmeyi bir an bile düşünmedi; yılın en soğuk günlerinde vatan uğruna, millet uğruna Hakk’a yürüdü. Sarıkamış şehitlerimizin ruhları şad olsun. Rabbim tüm şehitlerimizden razı olsun.

Bedenleri karlar altında kaldı ama yüreklerindeki cesaretin ateşi bir milletin bağımsızlık yolunu açtı. Bilinsin ki, o ateş bizim gönüllerimizde hiç sönmeyecek! Sarıkamış’ta Türk milleti için gözünü kırpmadan şehadete yürüyen kahramanlarımızı rahmetle anıyorum.

108 yıl önce bugün Allah Ekber dağlarında istiklal ve istikbalimiz için Hakk’a yürüyen; vatan ve millet sevgisinin fedakarlığın, inancın ve kahramanlığın destanını yazan Sarıkamış şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.

Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.

108 sene evvel Sarıkamış’ta ölümsüzleşen kahraman ecdadımızı rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

Namus bildikleri vatan toprağı için cesaretleri ile savaşıp donarak canını veren Sarıkamış şehitlerimizi rahmet , minnet ve saygıyla yad ediyoruz.

Kardan kefenlere bürünen aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyoruz.

SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİ İLE İLGİLİ SÖZLER

Sen hayâller kur, Bizler yeniden ölelim.. Sarıkamış

Onlar dondu bizler yandık.

Öyle ki bir üşüdün ki ebediyen yanmazsın.

En büyük hasım Ruslar değil soğuktu, Geri dönerek bakmayacaklarına dair söz verdiler. 

Bugün üşüyor musunuz? Onlar vatanları için donuyordu..

Pencereden bakmış olduğunuzda güneşi esirgemiyorsa sema, karşılık ödeyen birileri olduğu içindir.

Kelimelerin bittiği, hayâllerin dondurulmuş olduğu yer

Tek bir kurşun atmadan , Ölümüne donmaktır 

İnsanlık üşüdü, vicdan üşüdü, ilk kez toprak üşüdü, Askerlerimiz üşüdü kimileri bir yanlarını ısıtırken Askerlerimiz şehit düştü.

Mutluluk, şan ve onur ileride alçaklık, sefalet ve ölüm geridedir. Enver Paşa

Ayağında çarık, sırtında yazlık kıyafet Şiddetli soğuğunda kar ve buz içerisinde Şehadet şerbetini içiyordu Mehmetler. Ağıt yakıyordu tipiyle esen rüzgâr Cenk vardı, düşmana değil havaya Kimse vuramadı onları Döküldü bir bir alınları öpülesi Mehmetler

Allah-u Ekber dağlarından Arş-ı alaya uzanan Turan orduları merhaba sizlere… Kardan Kefenleriyle Kızıl Elma’ya yürüyenler merhaba sizlere…

“Allah-u Ekber” derken gür sesiyle bir ordu: Allah-u Ekber Dağı soğuktan yanan kordu.

‘Kefensiz kar çiçeklerini’ unutmadık, unutmayacağız!

Unutma Çanakkale’nin derin sularında, Sarıkamış’ın dondurucu soğuğunda, ŞEHİT Olan YİĞİTLERİNİ

Kar asla bu kadar yürek yakmamıştı!

Bakışlar karakış göğe dikildi Mevsimler ağlaştı Sarıkamış’ta Körpecik bedenler kara ekildi Nur arşa ulaştı Sarıkamış’ta…

Sarıkamış yaramdır, Borandır Sarıkamış Sarıkamış ayazdır, destandır Sarıkamış tam doksan bin anadır.

Sarıkamış yaramdır, Borandır Sarıkamış Sarıkamış ayazdır, destandır.

Kim üşürse, Allah-u Ekber Dağları’nda donarak şehit düşen yiğitleri hatırlasın. 

Vatanın bekası için yola çıkanların kefenleri kar oldu. Allah-u Ekber dağlarında dondular bizlere cennet bir yurt bırakmak için.

Bak Ömer dikkatle, bak perde perde, Bak Mehmet pir oldu Sarıkamış’ta, Şehitler ölmez Hay! Şehit her yerde, Cennete girildi Sarıkamış’ta.

Karın altında gencecik bedenleri, kış bitip karlar eriyince ortaya çıkmıştı. KARDELEN misali… Bembeyaz bir hüzünle bizlere vatanın anlamını sessiz bir şekilde haykırıyorlardı..

Sarıkamış kar altında Mehmedim karlar altında yüreğinde sevdiceği memleketi kor altında

Eşele bir bölgeleri örten karı. Ot değil onlar dedenin saçları..

“Sarıkamış evlattır tam doksan bin. Çocuğu buz kesmiş, Çocuğu toprak olmuş, Tam doksan bin anadır Sarıkamış..”

Sarıkamış harekatı nedir, ne zaman oldu? Gündem Çavuşoğlu'ndan Taliban'ın eğitim yasağına tepki Gündem Esad'dan asker kaçaklarına af kararı Gündem 16 şehidimiz üzerinden mesaj mı veriyor? Gündem