Şanlıurfa'da, seçim bürosu açılışında Abdullah Öcalan'ın doğum günü kutlaması: 12 gözaltı

Halfeti ilçesinde Yeşil Sol Partisi üyeleri ile jandarma arasında seçim bürosu açılışında gerginlik yaşandı. CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimde desteğini aldığı HDP, yeni seçim bürosunun açılışında teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın doğum gününü kutlayarak açmaya çalıştı. Uyarılara rağmen dağılmayan kalabalığa tazyikli su ve biber gazı ile müdahale edilirken, 12 kişi gözaltına alındı.

İmralı’da müebbet hapis cezasına çarptırılan PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın 4 Nisan olan doğum gününü kutlamak için Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine bağlı Yukarı Göklü Mahallesinde toplanan Yeşil Sol Partisi üyesi bir grup, seçim bürosu açmak istedi.

YASAĞA ALDIRIŞ ETMEDİLER, GERİLİM TIRMMANDI
Bölgede güvenlik önlemi alan jandarma ekibi, toplanan gruba Şanlıurfa Valiliğinin, 1-5 Nisan tarihleri arasında kent genelinde gösteri, yürüyüş ve etkinliklere yasak getirildiği yönündeki kararını hatırlatıldı. Ancak yasağa ve uyarılara rağmen dağılmayan grup seçim bürosunu müzik eşliğinde açmak istemesi üzerine gerginlik yaşandı.

Fox Haber 'Ganalı Emlakçı Kamerunlu Kiracı' kurgusunu gerçek zannetti | VİDEO Gündem Fox Haber 'Ganalı Emlakçı Kamerunlu Kiracı' kurgusunu gerçek zannetti | VİDEO Gündem Van'da Büyük Rus Pazarı'nda yangın VİDEO İZLE Gündem Erzurum'da aranan suçlu atıyla kaçarken Dron ile yakalandı Gündem Gayrettepe'deki yangının başladığı anlar VİDEO Gündem İlk seferi Cumhurbaşkanı gerçekleştirdi Gündem Şirin Payzın HDP'nin İstanbul ve Ankara'da aday çalışmalarını sorguladı: Neden? Gündem Merdan Yanardağ İYİ Parti'nin İstanbul ve Ankara'dan aday çıkartmasına 'hainlik' dedi Gündem İstanbul Kartal'da araçların üzerine ağaç devrildi Gündem Murat Kekilli'den "Yıkılasın İsrail" şarkısı! Gündem Ankara'daki saldırının görüntüleri ortaya çıktı! Gündem İşte Ankara'daki saldırının patlama anı Gündem