Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, KOSGEB'in deprem bölgesindeki işletmelere desteğini ve Türkiye'nin konteyner üretme kapasitesini açıkladı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da Küçük Sanayi Sitesi'nde esnafla bir araya geldi. Toplantının ardından açıklamalarda bulunan Varank, üretimin yeniden artırılabilmesi için bir takım destekler vereceklerini söyledi. En temel ihtiyaç olan barınma ihtiyacı içinse günlük konteyner üretim kapasitesini paylaşarak bunun artırılması için çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Abone ol

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Malatya'da Küçük Sanayi Sitesi'nde esnafla bir araya geldi.

Esnafın sıkıntılarını dinleyerek taleplerini toplayan Bakan Varank toplantı sonrası şunları kaydetti:

MİKRO, KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ İŞLETMELERE FAİZSİZ KREDİ DESTEĞİ
"11 şehrin yıkıma uğramış yerlerinde bundan sonra yatırım yapacak firmalarımız en üst seviye olan 6'ıncı bölge teşviklerinden yararlanabilecekler. Aynı zamanda KOSGEB'in acil destek kredisini devreye aldık. Burada özellikle hasar görmüş üretici esnafın mikro işletmelerine 250 bin TL'ye kadar, küçük ölçekli işletmelere 500 bin TL'ye kadar, orta ölçekli işletmelere 1 milyon TL'ye kadar, tamamen faizsiz kredi vereceğiz.

YIKILAN İŞLETMELER YENİDEN YAPILACAK
Yıkılan sanayi siteleriyle ilgili Malatya'da ciddi sorularla karşılaştık. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız buraların ilk temellerini önümüzdeki süreçte atacak. Biz de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak ciddi bir fon sağlayacağız.

ÜRÜNLERİ ZARAR GÖRENLER İÇİN NE YAPILACAK?
Kiracı-mal sahibi ayrımına gitmiyoruz. Amacımız özellikle küçük sanayide üretimi ayağa kaldırabilmek. Biz burada vereceğimiz desteği işletmelere, bir fiil faaliyet gösteren firmalara vereceğiz. Aslında hak sahipliği anlayışıyla hareket etmiyoruz. Burada kiracı olanların endişeye kapılmasına gerek yok. Kiracı olanlara da desteğimizi vereceğiz.

TÜRKİYE'NİN KONTEYNER ÜRETİM KAPASİYESİ
(Konteyner firmalarıyla yapılan görüşmeler hakkında)
En önemli sıkıntı geçici barınmanın çözümü. 500 bine yakın çadır temin edildi. AFAD depremzedeler için konteyner kentler kuruyor. Üretim kapasitesi şu anda sınırlı. Bir düğmeğe basınca üretim olmuyor. Günlük üretim kapasitemiz 1500-2000 civarında. Kapasitemizi artıracağız.

ÜRETİCİLERE KONTEYNER İÇİN KOSGEB DESTEĞİ
Küçük ve orta ölçekli işletmeler kendileri ve bir çalışanları için konteyner almak isterlerse KOSGEB ile maliyetlerinin bir kısmını vereceğiz. Yeter ki üretim yeniden başlasın."

Depremin 34. gününde can kaybı 47.975'e yükseldi Gündem HDP Kemal Kılıçdaroğlu'na destek verecek mi? Gündem Kerem Kınık'tan Karamollaoğlu'na yanıt Gündem Bakan Kurum: 700 konut evi yıkılanlara teslim edilecek Gündem