Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank müjdeli haberi duyurdu: Uzaya gidecek Türkler belli oldu

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ülkemizin uzay çalışmaları ile alakalı gelişmeleri aktardı. Varank açıklamasında uzaya gidecek isimlerin belli olduğunu ifade ederek yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyuracağını söyledi.

Abone ol

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Türk uzay yolcularının seçiminde Sağlık Bilimleri Üniversitesinin (SBÜ) çok ciddi katkıları olduğunu, uzay ve havacılık alanında çok ciddi testleri, psikolojik testleri SBÜ ile gerçekleştirdiklerini belirterek, "Bu manada ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Adaylarımız aslında belli. Yakın zamanda da inşallah, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuoyuyla bu isimleri paylaşmış olacak." dedi.

Varank, yakın zamanda cumhuriyetin 100. yılında bir Türk vatandaşını uluslararası uzay istasyonuna göndereceklerini dile getirerek, şunları kaydetti:

"Orada bilimsel deneyleri arkadaşımız gerçekleştirecek. Bu Türk uzay yolcularının seçiminde SBÜ'nün bize çok ciddi katkıları oldu. Uzay ve havacılık alanında çok ciddi testleri, psikolojik testleri, SBÜ ile beraber gerçekleştirdik. Bu manada ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Adaylarımız aslında belli. Yakın zamanda da, inşallah, Sayın Cumhurbaşkanı'mız kamuoyuyla bu isimleri paylaşmış olacak. Türkiye, 100. yılında, bir vatandaşımızı uluslararası uzay istasyonuna gönderecek. Bir Türk vatandaşı, ay yıldızlı al bayrağımızı uluslararası uzay istasyonunda en güzel şekilde temsil edecek. Hayırlı, uğurlu olsun diyorum."

 "TEKNOLOJİ GÖRMEK İSTEYEN NEW YORK'A KADAR GİTMESİN"
Varank, kendisinin eski bir Keçiörenli olduğunu da ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yakın zamanda Keçiören Belediye Başkanı'mızla birlikte çok güzel bir bilim merkezi açtık. Gençlerimiz sabahlara kadar o merkezde bilimsel faaliyetler gerçekleştiriyor. Teknoloji atölyelerine katılıyorlar. İşte bugün burada yine TEKMER'i Keçiören'de açıyoruz. Onun için Keçiören Belediye Başkanı'mız da misafirperverdir. Teknoloji görmek isteyen New York'a kadar gitmesin. Gelsin, Keçiören'e hem bilim merkezini ziyaret etsin, hem TEKMER'i ziyaret etsin. Buralardan istifade etsin diyorum."

SBÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl de TEKMER bünyesinde geliştirilecek olan projelere değindiği konuşmasında, "Projeler, sanayi-akademi iş birlikleri, start-up ve scale-up şirketleriyle yapılacak olan ortak projelerle hali hazırda üretilen yüksek katma değerli ürünlerin fikri sınai mülkiyet haklarının korunması ve ticarileştirilmesine, mevcut kapasitenin ve verimin artırılmasına katkı sağlayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Alime nine arasında gülümseten diyalog Gündem 7 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Bakan Kurum açıkladı: En son 2008 yılında böyle bir kuraklık yaşandı Gündem AYM Başkanlığı seçimi için tarih belli oldu Gündem