San Francisco'da İlk Türk Festivali Yapıldı

San Francisco'da düzenlenen ilk Türk festivali, Türk kültürünü tanıtmak amacıyla renkli etkinliklere ev sahipliği yaptı.

Abone ol

ABD’nin California eyaletinin San Francisco kentinde, Türk kültürünü tanıtmak amacıyla ilk kez bir Türk festivali gerçekleştirildi. Bu etkinlik, Türk-Amerikan Derneği tarafından Embarcadero Plaza Meydanı’nda düzenlendi.

Renkli Performanslar ve Kültürel Sergiler

Festival, yöresel dansların yanı sıra Tatar, Uygur ve Kazak dansları ile de zenginleşti. Ayrıca, Türkiye’yi tanıtan ürünlerin, ebru sanatının ve fotoğrafların sergilendiği stantlar festivale renk kattı.

Başkonsolos’dan Önemli Mesajlar

Türkiye'nin Los Angeles Başkonsolosu Sinan Kuzum, festivalin ülkenin tanıtımı açısından büyük bir öneme sahip olduğunu vurguladı. Kuzum, yaptığı açıklamada:

"Burada yaşayan yabancılara ve farklı milletten insanlara ülkemizi tanıtmak için çaba gösteriyoruz. Bu tamamen sivil bir girişimle yapılan etkinliği çok değerli buluyorum. İlk olması bakımından çok önemli, umarım geleneksel hale gelir."

Kuzum, festivale ilginin oldukça büyük olduğunu ifade ederek, "Ülkemizin son dönemde dünyadaki yeri ve savunduğu davalarla ön plana çıkması, ülkemize karşı ilginin arttığını gösteriyor. Bu durumu görmek bir diplomat olarak beni son derece mutlu ediyor." dedi.

ABD'nin California eyaletinin San Francisco kentinde ilk kez Türk festivali yapıldı. Türk-Amerikan Derneği tarafından, San Francisco'daki Embarcadero Plaza Meydanı'nda düzenlenen Türk festivalinde yöresel dansların yanı sıra Tatar, Uygur ve Kazak dansları da renkli görüntülere sahne oldu. Festival meydanına kurulan stantlarda Türkiye'yi tanıtan ürünler, ebru sanatı ve fotoğraflar sergilendi.

Sinop'un Ayancık İlçesinde Kayıp Kadın Bulundu Gündem Bakan Uraloğlu Havalimanı Metro hattı'nda çalışmaları inceledi Gündem İsrail Nebil Kavuk'un öldürüldüğünü iddia etti Gündem Vatandaştan gelen şikayet Bakan Kurum'u kızdırdı! Gündem