Samsun'da Beyaz Baston Farkındalığı İçin Özel Etkinlik Düzenlendi

Samsun'da görme engellilerin karşıdan karşıya geçişinde sürücü duyarlılığını ölçmek için farkındalık etkinliği gerçekleşti.

Abone ol

Samsun'un İlkadım ilçesinde, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü kapsamında anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şubesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencileri tarafından düzenlenen bu etkinlikte, beyaz baston kullanan görme engelli bireylerin karşıdan karşıya geçişlerinde sürücülerin duyarlılığı test edildi.

DUYARLI SÜRÜCÜLERE TEŞEKKÜR

İstiklal Caddesi'nde, beyaz bastonuyla yola çıkan görme engellilere yol veren sürücülere özel teşekkür mektubu ve çikolata hediye edildi. Duyarsız sürücülere ise, "Bu bir beyaz baston, sizi kınıyoruz!" şeklinde hatırlatmalar yapıldı.

HEDEF ÖZELLİKLE ERİŞİM SORUNLARINA DİKKAT ÇEKMEK

Altı Nokta Körler Derneği Samsun Şube Başkanı Ufuk Gürbüz, etkinlikte görme engelli bireylerin karşılaştıkları zorluklara dikkat çekmeyi amaçladıklarını ifade etti. "Bizim en önemli sorunlarımızdan biri erişim. Işıklı trafik lambalarının olmadığı yerlerde sürücülerin hassasiyetini ön plana çıkartmak istedik. Böyle bir farkındalık etkinliği gerçekleştirdik" diye konuştu. Gürbüz, hastanelerde, toplu taşıma araçlarında ve diğer ulaşım alanlarında görme engellilere yönelik daha fazla duyarlılık gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

TOPLUMSAL FARKINDALIK İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Samet Bilgen, bu etkinlik ile görme engellilere yönelik toplumsal farkındalığı artırmayı hedeflediklerini belirtti. Ulaşımda karşılaşılan zorlukların en aza indirilmesi için farkındalığın artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Samsun'un İlkadım ilçesinde, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü kapsamında farkındalık etkinliği düzenlendi.

Selimiye Camisi Restorasyonu İlerliyor Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan kritik temas! Neçirvan Barzani'yi kabul etti Gündem Zararlı gıda listesi güncellendi Gündem Ankara gar katliamında yeni karar Gündem