Saadet, Gelecek ve DEVA CHP'yi Meclis'te yarı yolda bıraktı! Destek yok aday çok
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından Millet İttifakı'ndaki dağılma uzun sürmedi. Meclis'te ayrı grup kurma mesajından sonra Meclis Başkanlığı için CHP'nin adayı desteklenmedi. CHP'nin listesinden Meclis'e giren partiler, Meclis Başkanlığına aday gösterme sırası geldiğine ayrılarak destek vermediler. DEVA, Gelecek ve Saadet'in farklı aday göstermesi CHP kanadında tepkiye neden oldu.
Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde hüsrana uğrayan muhalefetin kurduğu Millet İttifakı'nın dağılması kısa sürdü. DEVA Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun "Meclis'te ayrı grup kuralım" çağrısından sonra bir adım daha geldi.
İLK İŞLERİ CHP'DEN AYRILMAK OLDU
TBMM Başkanlığı için Meclis'teki partilerin aday çıkartması gerekiyordu. Cumhur İttifakı paydaşları Numan Kurtulmuş'u aday gösterirken Millet İttifakı parçalandı.
14 Mayıs'taki seçimde CHP listelerinden Meclis'e giren DEVA, Gelecek, Saadet Partisi'nin Meclis başkanlığı seçiminde destek vermek yerine kendi adaylarını çıkarma kararı aldı.
DEVA Partisi 15, Gelecek ve Saadet Partisi 10, Demokrat Parti ise 3 milletvekilini Meclis'e sokmuştu. Böylece toplamda CHP, bu partilere 38 vekil vermiş oldu. Gelecek ve DEVA Partili milletvekilleri, seçimin ardından CHP'den ayrıldı.
MECLİS'TE FARKLI ADAY GÖSTERDİLER
AK Parti ve MHP'nin TBMM Başkan adayı Numan Kurtulmuş olurken, Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayı ise Tekin Bingöl oldu. Cihan Paçacı ise İyi Parti'nin adayı olarak seçime katıldı.
Gelecek ve Saadet Partisi, Serap Yazıcı Özbudun'u Meclis başkanlığına aday gösterdi. Deva Partisi ise Mustafa Yeneroğlu'nun TBMM Başkan adayı olduğunu duyurdu.