Özkan Uğur'a veda: Böyle bırakılmaz ki...

Son dakika... Geçtiğimiz Cumartesi günü hayatını kaybeden usta sanatçı Özkan Uğur son yolculuğuna uğurlanıyor. MFÖ üyelerinden Özkan Uğur'un cenazesi Karacahmet Gasilhanesi'nden alınarak AKM'ye getirildi. AKM'deki törende MFÖ Grubu arkadaşları Mazhar Alanson ve Fuat Güner ile Cem Yılmaz göz yaşlarına hakim olamadı. Mazhar Alanson, Özkan'a "Ele güne karşı yapayalnız, böyle de olmaz ki. Nasıl gittin Özkan'ım böyle bırakılmaz" şarkı sözleriyle veda etti.

Abone ol

Daha önce üç kez lenf kanserini yenen ancak geçtiğimiz aylarda hastalığı nükseden Özkan Uğur yoğun bakımda tedavi altına alınmış ve entübe edilmişti. Tedaviye cevap vermeyen sanatçı, 69 yaşında hayata veda etti.

Sanatçı Özkan Uğur'un cenaze töreni

Uğur'un kaybı sanat camiası başta olmak üzere milyonlarca sevenini yasa boğdu.

ÖZKAN UĞUR'A VEDA GÜNÜ

Özkan Uğur'un cenazesi Karacaahmet Gasilhanesi'nden alındı.

Uğur'un cenazesi Atatürk Kültür Merkezi'ne (AKM) götürüldü.

ZOR VEDA: YÜZLER, AKM'DE TOPLANDI

Tören başlamadan önce Uğur'un tabutu sahneye getirildi.

Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen tören

Usta ismin sanat hayatı boyuncu yol arkadaşı olan gitarı da tabutunun yanına konuldu.

Törene Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Zafer Alagöz, Çağla Şikel, Yılmaz Erdoğan, Ozan Güven, Cem Yılmaz ve çok sayıda sanatçı katıldı.

Törenin açılışını oyuncu Zafer Algöz yaptı. 

Zafer Algöz
Özkan Uğur'un eşi Aysun Aslan ve oğlu Alişan Uğur göz yaşlarını tutamadı

BAKAN ERSOY: MFÖ ÜÇ HARFTEN OLUŞAN KOCA BİR ALFABEYDİ

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Uğur'un 'sanatçı' unvanını hakkıyla taşıyanlardan olduğunu belirterek şunları kaydetti:
"Ne dersek eksik kalacak sözlerin arifedeyiz. Türk müziğinin büyük bir efsanesini uğurluyoruz. Sonu gelmez bir konuşmanın ana karakteriydi Özkan. Hepimizin duygu dünyasında büyük bir yer edindi. MFÖ üç harften oluşan koca bir alfabeydi. Özkan Uğur da bu her duygunun tercümanı olan alfabenin büyük bir parçasıydı. Özkan Uğur’un ölümü her sözde her duyguda bir eksiklik bırakacak. Müziğinin derinliğini bu veda anında ancak böyle anlatabilirim. Özkan uğur üç kez kanseri yendi ama çok yoruldu, bu yorgunluk onu aramızdan aldı. Onun adını andığımda hep aklıma gülümseyen siması geliyor. Özkan Uğur hep anılarımızda yaşayacak. Sanatçı çok ağır bir unvanıdır o yüzden bunun hakkıyla taşıyan insanları anlatmak ve onlara veda etmek çok zor. İyi ki vardın Özkan Uğur, iyi ki bir sanatçı oldun, hayatlarımıza dokundun. Kabrin nur, mekanın cennet, ruhun şad olsun. Başta Uğur ailesi olmak üzere tüm yakınlarına ve değerli sanatçılarımıza sabırlar diliyorum, hepimizin başı sağ olsun."

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy

CEM YILMAZ'IN GÖZYAŞLARI

Senelerdir Özkan Uğur ile sayısız projede yer alan Cem Yılmaz, tören sırasında gözyaşlarını tutamadı.

Cem Yılmaz gözyaşlarını tutamadı

MFÖ ŞARKISIYLA VEDA

Fuat Güner:

"Özkan bu salonda bulunan herkes için çok önemli bir kayıp. Kimileri Özkan'ı MFÖ'nün Ö'sü. Kimileri çok yetenekli sahne sanatçısı, müzisyen. Kimileri ise neşeli iyi kalpli, arkadaş ağabey olarak görür. Benim için Özkan tam 52 yıldır dostum, iş ortağım, manevi kardeşimiz. Ve hiçbir söz, gözyaşı onun acısını içimizden atamaz. Özkan'ım yeniden buluşmak için hoşçakal."

Fuat Güner (sağda) ve Mazhar Alanson (solda)

"NASIL GİTTİN ÖZKANIM BÖYLE BIRAKILMAZ"

MFÖ'nün solisti Mazhar Alanson, Özkan'a şarkı sözleriyle veda etti:

"Özkancım şuanda burada olduğunu hissediyorum. Zaten gönüllerimizde her zaman kalacak, konuşma hazırlayamadım ama. 2-3 gündür halimiz darmaduman. Eşi ve oğlu Alişan'a başsağlığı diliyorum. O gün gittik herkes üzgün ağlıyor. Derken Özkan'ın meşhur sözleri vardır. Üçümüz arabada kimsenin anlamasını istemediğimiz mevzuları kuş diliyle konuşurduk. Özkan'ın yeteneği konusunda başarısı, yeteneği tartışılmaz. Onu herkes biliyor. Biz yakınları zaten biliyoruz. Özkancım herhalde yetenekli olduğunu için için biliyordun, hissediyordun. Ama bu kadar sevileceğini herhalde sen de bilmiyordun. Görüyorsun meğer bütün Türkiye severmiş. Tanıyan, tanımayan herkes biz nasıl unutacağız, ne yapacağız. Çaresiziz. Ele güne karşı yapayalnız, böyle de olmaz ki. Nasıl gittin Özkan'ım böyle bırakılmaz. Gözyaşlarımız bitti mi sandı. Seni görebildiğimiz yer rüyalara. Ayrıldık Özkanım."

Törene katılan Mazhar Alanson konuşma yaptı

OĞLUNDAN HÜZÜNLÜ VEDA: ZAMAN BİZİM İÇİN DURDU

Oğlu, Alişan Uğur veda töreninde şunları kaydetti:
"Özkan Uğur annemin 41 yıllık aşkı, hayat arkadaşı ve benim sevgili babam. O bizim 3 kişilik ailemizin temeliydi. Birbirimize çok güldük, eleştirdik. Kimi zaman kızdık ama kelimelerle ifade edilemeyecek kadar çok sevdik birbirimizi. Şimdi görüyoruz ki çocuk genç, herkesin bizim tahminlerimizin katbekat sevgilisiymiş. Babam kim olduğuna bakmadan çevresine saçtığı iyiliği, çalışkanlığı, yeteneğiyle gelmiş geçmiş çok nadir insanlardan biriydi. Herkesin birbiriyle iyi olmasını isterdi. Kendine has müziği, doğaçlamaları ve mükemmel oyunculuğuyla gönüllere taht kurdu. Türkiye'nin hafızasına kazındı.

 Törene annesi Aysun Aslan (sağda) ile katılan Uğur'un oğlu Alişan Uğur konuşma yaptı

Hayatını son yıllarda ilerleyen hastalığına rağmen doyasıya yaşadı. Eğlenmeye ve eğlendirmeye devam etti. Hastalığının en zor zamanlarında bile yüzünden gülümsemesi eksik olmadı. Artık onun gitar çalışını, uyanınca sesini açmak için yaptığı Özkanca egzersizlerini kahkahalarını ve eleştirilerini duyamayacak olmak, daha doğrusu ona dokunamayacak olmak çok hüzün verici. Ailesi olarak derin üzüntümüzü anlatmaya kelimeler yetmez. Zaman bizim için durdu, boşlukta yüzüyoruz adeta. Hep içimizde yanımızda olacaksın."

KARACAAHMET MEZARLIĞI’NA DEFNEDİLECEK

Özkan Uğur'un cenaze namazı öğle namazına müteakiben  Taksim Camisi’nde  kılındı.

 MFÖ grubunun üyesi Özkan Uğur için Taksim Camisi'nde cenaze namazı kılındı

KARACAAHMET MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLDİ

Usta sanatçının naaşı cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedildi.

KANSERİ ÜÇ KEZ YENMİŞTİ

Daha önce üç kez lenf kanserini yenen ancak geçtiğimiz aylarda hastalığı tekrar nükseden Özkan Uğur, bu kez mücadelesini sürdüremedi.  

Mazhar-Fuat-Özkan (MFÖ) grubunun üyesi olan Uğur, 69 yaşındaydı.

ACI HABERİ BAKAN KOCA DUYURDU

Sanatçının hayatını kaybettiğini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca duyurmuştu. Bakan Koca, "Her kulak verene dost ve kaynağı gönül olagelen bu sesi unutmayacağız. Çok üzgünüz. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı diliyorum." ifadelerine yer vermişti.

Milyonlarca memuru ilgilendiriyor! Primler birleştirilebiliyor Ekonomi Balıkesir'de ormanlara giriş yasaklandı Gündem Dünyanın en kötü muhalefeti Türkiye'de! Gündem Suriye, Ümit Özdağ’ın vizesini iptal etti Gündem