Özgür Özel'den sokak hayvanları teklifine eleştiri: Uyutmak katletmektir

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türkiye'nin gündemini meşgul eden sokak hayvanları sorunu hakkında "Sokak köpeklerinin yaşamını tehdit eden bir kanun ile ilgili endişeler yaşıyoruz. Türkiye'de başıboş köpek sorunu vardır. Bu sorunun çözümü ekonomiyi bahane ederek canları katletmek değildir" dedi. Sorunun sınıfsal olduğunu kaydeden Özel, "Sokak köpekleri lüks sitede oturanın sorunu değildir" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Refah saldırılarına tepki gösteren Özel, "İsrail Devleti’nin bu katliamını bir kez daha kınıyorum. Tüm dünya ülkelerini Filistin’i tanımaya davet ediyorum" dedi.

"UYUTMAK DEĞİL KATLETMEK"

AK Parti'nin sokak hayvanlarına yönelik kanun teklifi hazırlıklarında sona gelinirken teklifte yer alan 'uyutma' konusuna dikkat çeken Özel, şunları kaydetti:

"Sokak köpeklerinin yaşamını tehdit eden bir kanun ile ilgili endişeler yaşıyoruz. Türkiye'de başıboş köpek sorunu vardır. Bu sorunun çözümü için ekonomiyi bahane ederek canları katletmek niyetinde olanlara sesleniyoruz. 2020 yılında da bu sorun vardı. Tüm partiler oturduk çalıştık elimizdeki bu hayvan hakları için komisyon çalışması yaptık. Bu kitap çok net.

 

"ETKİLİ KISIRLAŞTIRMA, YENİ BAKIMEVLERİ İLE BU SORUN ÇÖZÜLÜR"

Popülasyonun azaltılması için böyle bir canice öneri yok. AK Parti'nin de MHP'nin de imzası var bu metinde. Hayvan Hakları Fonu kurulması var bu metinde. Etkili kısırlaştırma, yeni bakımevleri ile bu sorun kısa sürede çözülür. Bu metin sonrasında parmaklarını kıpırdatmadılar. Ne yapalım bu hayvanları öldürelim diyorlar. Bu yaklaşımın sonuç vermesi imkansız.

"BU SORUN SINIFSALDIR"

Uyutmanın, kısırlaştırmaya oranda toplam 6 kat maliyet var. Burada bir anlayış bir tutum yoksa kimse kimseyi kandırmasın. Uyutma diyerek masumlaştırmayın. Uyutmak değil katletmek.

Bu sorun sınıfsaldır. Bu sorun aracına evinin önünden binenlerin, çocuğunu arabasıyla okula götürenlerin sorunu değildir.

CHP olarak elimizi taşın altına koyuyoruz. Bu sorunun çözümü için varız."

Meclis'te tasarruf sebilleri Gündem HDP'li 5 eski vekile Kobani iddianamesi Gündem Bahçeli'den terörle mücadelede Suriye çıkışı Gündem MGK toplantısı başladı Gündem