Özgür Özel'den Kurultay öncesi delegelere net mesaj! Ben gölge aday değilim

CHP Genel Başkanlığı'na aday olduğunu açıklayan Özgür Özel gazetecilere açıklamalarda bulundu. 'Gölge aday' eleştirilerini kabul etmeyen Özel, "Gölge aday için bu kadar milletvekili bir araya gelmez, gölge aday böyle eleştiri yapmaz" dedi. Mevcut kadroyu da sorumluluk almamakla eleştiren Özel, "Bizi destekleyenler değişim istiyor görev değil" şeklinde konuştu.

Abone ol

CHP'deki Kurultay öncesi Genel Başkanlığa aday olan Özgür Özel, gazetecilerle bir araya geldi. Açıklamalarda bulunan Özgür Özel, değişim için aday olduğunu dile getirdi. Aktif görevdeki kadroyu eleştiren Özel, "Bizi destekleyenler hiçbir görev istemiyor. Değişim istiyor" dedi.

İMAMOĞLU'NA SAHİP ÇIKTI

CHP'deki ilçe kongrelerinde çıkan kavgaları eleştiren Özgür Özel, İmamoğlu üzerinden yapılan eleştirilere katılmadığını belirtti.

Ekrem İmamoğlu üzerinden başlatılan İstanbul İl Başkanlığı tartışmalarına değinen Özel, "Sosyal demokrat partilerde kavgalar kurultayda biter. Zaten kurultaylar bunun için var. Mahalleden başlayarak ilçelerde illerde kongreler yaptık. Bir ay sonra bugün Cumhuriyet Halk Partisi bir tartışmayı bitirmiş olacak. Ben Cemal Başkan'ın referandum oyuyla Ekrem İmamoğlu'nun oyunu karşılaştırma meselesini siyaseten çok anlamlı bulmam. Manisa'da yüzde 53'le referandumda 'hayır' çıkardık ama maalesef Manisa'yı MHP'nin belediye başkanı yönetiyor. Bu tip karşılaştırmalar çok ölçülebilir ve siyaseten anlamlı karşılaştırmalar değil. Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'da başardığı mesele, İstanbul'u 30 yıldır Tayyip Erdoğan ve onun atadıklarının yönettiğinden kurtaran İstanbul'un üzerindeki helikopter sesinden kurtaran kişidir İmamoğlu. O helikopterde Katar'ın zenginlerine kupon arsaları parmağıyla işaret eden birisi yok artık. İstanbul'un daha yeşil, daha zengin, daha iyi yönetilen bir kent olması için İstanbul'a bakıyoruz. İstanbullulara tepeden bakan değil İstanbul'un yanında olan bir belirginlik anlayışı var. Bu başarıyı önemsizleştirmeyi hiç doğru bulmam" dedi.

Parti içindeki kavgaların kendi yönetimlerinde nasıl çözüleceğini de açıklayan Özel, bitmeyen tartışmaların sadece zarar verdiğini söyledi.

Özel yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

"Cumhuriyet Halk Partisi'nde fikirlerin tartışıldığı ama en üst düzeyde saygının birbirine gösterildiği bir kültürün hakim olması gerekiyor. Sol sosyal demokrat kültür budur. İçerikte alabildiğince özgürce konuşmak ama üslupta bir birine karşı saygılı olmak. Yönettiğiniz Cumhuriyet Halk Partisi'nde bu nasıl olacak derseniz, Türkiye'nin en önemli seçimine giderken Türkiye'nin dünyaca ünlü bütün dünyanın Türkiye kadar ismini bildiği metropolünü yöneten belediye başkanıyla, oradaki benim temsilcim il başkanı arasındaki bir sorun çözümsüz bırakılmayacak mesela. Bir tartışma alanı varsa o sorun bir şekilde çözülecek, ya uzlaşmayla çözülecek ya konuşmayla çözülecek ya atamayla çözülecek ama bir şekilde çözülecek. Böyle bir çözümsüzlüğü partiyi en zor zamanlarda ne kadar çaresiz bıraktığını en çok İstanbul'daki örgütümüz biliyor. İstanbul'daki üyelerimiz biliyor. Cumhuriyet Halk Partisi'nde nezaketten, taviz vermeden ama kabul edilemeyecek bir takım sorumları da örtünün altına halının altına süpürmeden gerektiği gün gerektiği şekilde ve partimize yakışır biçimde çözmek zorundayız."

"GÖLGE DEĞİL CİDDİ ADAYIM"

CHP'li Özgür Özel, 'gölge aday' iddialarının sorulması üzerine "değişim ve dönüşümü yapmaya hazırız" dedi.

Sonucu delegelerin belirleyeceğini dile getiren Özel, "Kongre'yi kazanamazsak, gölgeliğimizden değil, Kongre'yi kazanamazsak, delegemizin kararıyla kazanamayız. Herhalde bir gölge adayın partinin temel politikalarına bu kadar ciddi itiraz eden bir tutun belgesi, bir gölge adayla birlikte daha ilk dönemi olmasına rağmen bu kadar fazla milletvekili ki kaybedecek ve inanılmayan öylesine çıkmış bir adayın yanında olup da kendi siyasi hayatları açısından bu kadar önemli bir adımı ve tırnak içinde söylüyorum 'riskli' görülen birçokları tarafından adımı atacak bu kadar inanmış geç kadroları bir gölge adayın etrafında toplayamazsınız. Bir gölge aday eleştirilerinde bu kadar net olmaz." dedi.

CHP içindeki değişim söylemlerinin delegelerden de karşılık bulması gerektiğini söyleyen Özel, "Cumhuriyet Halk Partisi'nde ne gölge aday olur, ne de emanetçilik olur. Cumhuriyet Halk Partisi'nde bir emanet var o emanet şuanda Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nda. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emaneti mi taşıyor. Eğer bir ay sonra umduğumuz şekilde halkın ve üyelerimizin değişimle ilgili iradeleri, delegelerimiz tarafından kurultayımıza taşındığı takdirde biz Cumhuriyet Halk Partisi'nde 100. yılda çok büyük bir değişimi ve dönüşümü yapmaya hazırız. Ve o günden sonra da Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün emanetini taşımak için sabırsızlanan ekibimiz var. Zaten herhalde bu tartışmalar, bu kadar ciddi bir kadronun çıkacağını ummayanların, bu kadar ciddi bir hazırlık olacağını görmeyenlerin ve bu kadar ciddi bir itirazın bu kadar karşılık bulmayacağını ön görenlerin bir ay öncesine kadar yaptıkları değerlendirmelerdi. Biz bu değerlendirmeleri çok uzun süredir duymuyoruz." şeklinde konuştu.

SORUMLULUK ALMAYIP KOLTUKLARINDAN KALKMAYANLARI ELEŞTİRDİ

Özgür Özel, CHP Genel Başkanlığı için aday olacak kişilerin parti içinden gelmesi gerektiğini söyledi.

Bülent Ecevit örneğini veren Özel, "Öncelikle şunu söyleyeyim. Normal bir çarpım tablosuyla 5 kere 5 25 gibi beş gibi anlaşılıyor ama 11 yıldır milletvekiliyim. Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, daha doğrusu hükümetin kurulmamasıyla sonuçlanan 5 aylık dönem ve baskın seçim sonunda 12 yıldır milletvekiliyim Cumhuriyet Halk Partisi'nde. Cumhuriyet Halk Partisi'nin bir lider değişimine ilişkin talep açması noktasında bir gün kongre salonunda tekrar ettiğimiz bir üçlemeyi burada da tekrar edeyim. Nereden gelecekti genel başkan adayı? Meteordan düşmez bir partiye. Kargodan çıkmaz genel başkan adayı. Laboratuvarda üretilmiş bir genel başkan adayına da bizim kadrolarımız razı gelmez. Partinin evlatlarından biri olacak. Bülent Ecevit 1957'de ilk kez milletvekili oldu. İsmet İnönü'n milletvekiliydi, bakanıydı, genel sekreteriydi. Kongre'de genel başkan seçildiğinde 15  yıldır milletvekiliydi. Bir parti bir genel başkan çıkaracaksa onu kendi kadroları içinden çıkarması gerekiyor." ifadelerine yer verdi.

Özgür Özel, Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki mağlubiyetin sonuçlarının olması gerektiğini vurguladı.

CHP içinde sorumluluk almadan göreve devam etmek isteyenlerin olduğunu dile getiren Özel, "Ben 29 mayıs günü uyandığımda tamam şimdi gelen başkan adayı olduğun bir günü uyandım diye uyanmadım. Ben Cumhuriyet Halk Partisi'nin özeleştiri yapması gerektiğini, kendimizin inandığımız ve inandırdığımız bu tarihi seçimi kaybetmenin sorumluluğunu almamız gerektiğini söyledim. Ayrışmam bu sorumluluğu almayıp aynen devam etmek isteyen kadrolardan dolayıdır.  Bugün Cumhuriyet Halk Partisi'nin değişimi savunan ve değişimin karşısında duran kadrolarında deneyimli daha önceki dönemlerde milletvekilliği yapmış her iki tarafta da büyüklerimiz var. Fark şu, 'diğer taraftakiler biz devam edeceğiz' diyor. Bizi destekleyenler 'değişim bizden başlamalı, ne parti meclisinde, ne de MYK'da kadar görev talebimiz yok' diyor. Değişimi savunanların içinde önceki kadrolardan gelecek dönem görev isteyen kimse yok. Değişimin karşısındaki kadrolar ise, ki o kadroların içinde işte dönem sayılarının çok olduğu veya çok uzun süredir partinin yüzü olmuş veya parti kamuoyunca hala mı diye eleştiren arkadaşlar biz devam edeceğiz diyorlar. Biz bizim aramızdaki kadromuz anlamdaki fark bu." dedi.

Ankara'da kömür madeninde göçük! Valilikten açıklama Gündem MSB'den son dakika açıklamaları Gündem Firari FETÖ'cü yakalanarak Türkiye'ye getirildi! Gündem 4 ilde 24 BTÖ şüphelisi yakalandı Gündem