Özgür Özel, 2019 seçimlerinde Ahmet Akın'dan alınan Balıkesir'i Meral Akşener'den istedi: Şimdi helalleşme vakti

CHP Genel Başkanı Özgür Özel 2019 yerel seçimlerinde Meral Akşener istedi diye adaylıktan çekilen Ahmet Akın'ı hatırlatarak, İYİ Parti'den Balıkesir'den aday göstermemesini istedi. Akşener'in Ahmet Akın'a 'sana borcum var' dediğini dile getiren Özel, "Sözlerin tutulma vakti, helalleşme vakti" diyerek Turhan Çömez'in adaylıktan çekilmesi gerektiğini kaydetti.

Abone ol
  • 2019 yerel seçimlerinde Balıkesir'de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in ısrarı üzerine CHP'nin adayı Ahmet Akın geri çekilmiş, İYİ Parti'den İsmail Ok aday gösterilmişti.
İsmail Ok
  • Ok, seçimleri kazanamazken sonraki süreçte AK Parti'ye geçmişti. 

ÖZEL AKŞENER'DEN BALIKESİR'İ İSTEDİ

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel, katıldığı yayında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e seslenerek bu seçimde Balıkesir'in CHP'nin hakkı olduğunu söyledi. İYİ Parti'den Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı gösterilen Turhan Çömez'in çekilmesi gerektiğini savunan Özel şunları kaydetti:

"BALIKESİR ÇOKTAN HAK ETTİĞİMİZ BİR YER"

  • "Elimizdeki 11 belediyenin tamamını korumak istiyoruz. Üstüne yeni belediyeler ekleyeceğiz. Bursa ve Balıkesir bunlardan biri.
  • Aslında Balıkesir çoktan hak ettiğimiz bir yerdi. Geçen seçim Ahmet Akın adaydı ve kazanmaya gidiyordu.

"HEM SEÇİMİ KAYBETTİ HEM DE AK PARTİ'YE GEÇTİ"

  • İYİ Parti Balıkesir'i istedi. Ağlaya ağlaya Ahmet Akın'ı çektik. İYİ Parti'nin aday gösterdiği kişi hem seçimi kaybetti hem de AK Parti'ye geçti."
Ahmet Akın

"AKŞENER 'SANA BORCUM VAR' DEMİŞTİ"

  • 2019 yerel seçimlerinde yaptıkları bu hamle sonrası 2024 yerel seçimlerinde İYİ Parti'nin aday gösterdiği Turhan Çömez'in çekilmesi gerektiğini savunan Özel, "Aslında çok değer verdiğim ablam dediğim Meral Akşener Ahmet Akın'a 'Bunların hiçbirine borcum yok ama sana var. Ben o borcu bir gün öderim' dedi" ifadelerini kullandı.

  • Akşener'in isteği üzerine Ahmet Akın'ın yerine aday gösterilen İsmail Ok'un da seçimi AK Parti'ye hediye ettiğini söyleyen Özel, "Ağlaya ağlaya Balıkesir'i verdik. Büyükşehir adayı yaptıkları kişi hem çok kötü bir kampanya yapıp seçimi AK Parti'ye hediye etti hem de sonra AK Parti'ye geçti" dedi.
İsmail Ok

"ŞİMDİ TAM HELALLEŞME ZAMANI"

  • Özel sözlerine şöyle devam etti:
  • "Meral Hanım'dan ben şimdi şunu bekliyorum: Bütün Türkiye'de rekabet ediyor ama benim geçmişten bir borcum vardı deyip gereğini yapmasını istiyorum.
  • 'Ahmet Akın'a ve Balıkesir'e bir borcum vardı' deyip gereğini yapması lazım. Şimdi tam helalleşme zamanı. Bence benim tanıdığım Genel Başkan bunu yapar."
Turhan Çömez 
AK Parti'nin İBB adayı Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu'nun talimatıyla indirdiği afişleri anlattı Gündem Özgür Özel'den KAAN'a destek veren AK Parti dönemine teşekkür Gündem Haftalık çalışma süresini 40 saate indirdi Gündem KAAN mı F-16 mı daha iyi? Gündem