Özel'den Bahçeli'ye: İttifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir

Son Dakika: CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e Devlet Bahçeli'nin kendisi hakkında kullandığı ifadeler ve 'yüzükteki mesaj'ı soruldu. Bunun üzerine Özel, "Belli ki Cumhur İttifakı'nda sorunlar var. Kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir. Bizim ittifakımız Türkiye ittifakı" dedi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi'ne giderek Genel Başkan Özgür Özel ile bir araya gelmesi, MHP ile AK Parti arasındaki iplerin gerilmesine neden oldu.

Yüzük ve broşlarıyla sık sık gündeme gelen Bahçeli'nin bu süreçte gerçekleşen son grup toplantısında taktığı ve üzerinde "Allah bana yeter" yazılı yüzüğün içerdiği mesaj ittifaka gönderme olarak algılanmıştı.

Devlet Bahçeli'nin yüzüğü (Allah bana yeter)

Gündemi meşgul eden Bahçeli'nin yüzüğü ve sonrasındaki açıklamaları, görüşmenin öznesi olan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'e soruldu. Programları kapsamında İstanbul'da bulunan Özel, Bahçeli'nin ittifakla sorun yaşıyor olabileceğini ifade ederek şunları kaydetti:

"CUMHUR İTTİFAKI'NDA BELLİ Kİ SORUNLAR VAR"

"Evet Devlet Bahçeli bir yazılı açıklama yapmış. Ben bu konuda nefes israf edip kamuoyundaki suni gündemin büyümesine izin vermek istemiyorum.

Belli ki sorunlar var. Cumhur İttifakı'nın sorunu onları ilgilendirir. Biz son seçime ittifak yaparak girmedik ve tek başımıza son 47 yılın en yüksek oyunu alarak Türkiye'nin birinci partisi olduk.
İttifak ortağımız olmadığı için de kavga edecek kimse yok yanımızda. O yüzden kimseyle bir tartışmamız gerginliğimiz yok.

"BAHÇELİ İTTİFAKINDAN MEMNUN DEĞİLSE BİZE KATILSIN"

Kendisi ittifakından memnun değilse bizim ittifakımıza katılabilir. Bizim ittifakımız Türkiye ittifakı.

O yüzden siyasi partileri birleştirmeye ya da CHP'yle bir başka siyasi partiye teklif götürmesine gerek yok. Gelsin Türkiye ittifakına katılsın.

Bizim ittifakımızda şöyle bir zorluk olur. Örneğin bir genel başkan yardımcımızın eşini sayıştay üyesi yapmak için ricacı olmayız. Biz en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması için gider konuşuruz."

BAHÇELİ'DEN "HODRİ MEYDAN"

MHP lideri Devlet Bahçeli, normalleşme adımlarının önünde kendilerini engel olarak görenlere "Hodri meydan" diyerek "Bu kapsamda siparişi yapılan normalleşme ve yumuşama atmosferinin sürdürülebilir hale gelmesinin önünde şayet Milliyetçi Hareket Partisi bariyer olarak telakki ve tarif ediliyorsa bu konuda da geniş bir ittifak husule gelmişse, bize düşen sorumluluk ülkemiz ve milletimiz uğruna her türlü fedakarlığı göze almak, gereğini ise gönül huzuruyla yapmaktır" sözleriyle Cumhur İttifakı'nın dağılabileceğini ima etmişti.

Bakan Yerlikaya: 585 suç örgütü çökertildi Gündem Akşener çıkışı sonrası disiplin kuruluna sevk edildi Gündem TSK personeline ilişkin kanun teklifi onaylandı Gündem Muğla'da korkutan deprem! Gündem