Özbekistan ve İran Arasında Ticaret İlişkileri Güçleniyor

Özbekistan ve İran, tercihli ticaret anlaşmasını genişleterek işbirliğini artırmayı hedefliyorlar.

Abone ol

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev ile İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, iki ülke arasındaki tercihli ticaret anlaşmasının kapsamını genişletmenin önemini vurguladılar.

İlişkilerin Güçlendirilmesi ve Gelecek Hedefleri

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamaya göre, Mirziyoyev, ünlü Türkmen şairi Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yıl dönümü etkinlikleri için Aşkabat'ta bulundu. Burada Pezeşkiyan ile bir araya gelen liderler, iki ülke arasındaki ilişkilerin mevcut durumu ve geleceği hakkında değerlendirmelerde bulundular.

Aktif Temaslar ve Ticaretin Artışı

Görüşmeler sırasında liderler, ikili ticaret hacminin ve ortak girişimlerin sayısının artmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, çeşitli düzeylerde aktif temasların ve verimli görüşmelerin sürdürülmesi gerektiğini ifade ettiler.

Ürün Listesinin Genişletilmesi ve İşbirliği Projeleri

İki ülke arasındaki Tercihli Ticaret Anlaşması çerçevesinde ürün listesinin genişletilmesi ve karşılıklı işbirliği projelerinin desteklenmesi gerektiğinin altını çizen cumhurbaşkanları, uluslararası ve bölgesel konularda da görüş alışverişinde bulundular.

Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev (solda), ünlü Türkmen şairi ve düşünürü Mahtumkulu Firaki'nin doğumunun 300. yıl dönümü vesilesiyle Türkmenistan’da düzenlenen "Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu"na katılmak üzere bulunduğu Aşkabat’ta İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan (sağda) ile bir araya geldi.

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali Ödülleri Sahiplerini Buldu Gündem Karaman'da Mısır Tarlasında Obruk Oluştu Gündem Şaban Yılmaz'a Veda Yemeği Düzenlendi Gündem AK Parti'de değişimin ayak sesleri Gündem