Ordu'da Kahverengi Kokarcaya Karşı Kışlak İlaçlama Seferberliği

Vali Muammer Erol, kahverengi kokarca zararlısına karşı 15 Ekim'de kışlak ilaçlamasına başlanacağını duyurdu.

Abone ol

Ordu'da Kahverengi Kokarca İle Mücadele Başlıyor

Ordu Valisi Muammer Erol, 15 Ekim tarihinden itibaren kent genelinde kahverengi kokarca böceğine karşı kışlak ilaçlama kampanyasının başlayacağını açıkladı.

Kahverengi Kokarca Tehdidi

Vali Erol, düzenlediği basın toplantısında tarım ürünlerine büyük zarar veren bu zararlıyla ilgili mücadele çalışmalarının sürdüğünü belirtti. Fındık başta olmak üzere çeşitli ürünlere zarar veren kokarca böceği için kışlak ilaçlamasının 15 Ekim'de hayata geçirileceğini aktardı.

İlaçlama Çalışmaları

Erol, şöyle devam etti: "İnşallah 15 Ekim'den itibaren Tarım ve Orman il ve ilçe müdürlükleri ile muhtarlarımız, belediyelerimiz ve ziraat odalarının işbirliğiyle, kokarcaların kışlamak için tercih edecekleri mekanları ilaçlama çabası içerisinde olacağız. Hiçbir kışlağın ıskalanmamasını arzu ediyoruz. Bu, küçük bir ahır, samanlık, odunluk ya da kömürlük bile olabilir."

Vatandaşlara Çağrı

Vali Erol, şehir dışında yaşayan vatandaşlara da çağrıda bulundu: "Kapalı olan evlerinin anahtarlarını yakınlarına vermelerini ve ilaçlama sürecinde mekanlarının açık tutulmasına yardımcı olmalarını bekliyoruz."

Sıla bebekten acı haber Gündem Recai Kutan hayatını kaybetti Gündem Narin cinayetinde yeni delil Gündem 55 mağara imha edildi Gündem