Onlarca vatandaşa mezar olan Rönesans Rezidans'tan yaşam belirtisi sesleri

Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle bölgede büyük bir yıkım meydana geldi. Deprem nedeniyle Hatay'daki Rönesans Rezidans da yıkıldı. Birçok insanın hayatını kaybettiği Rönesans Rezidans'tan yaşam belirtisi geldi.

Abone ol

Hatay’ın Antakya ilçesi İnönü Bulvarı’nda, 2013 yılında raylı sistemle yapılıp, tamamlandığı belirtilen, 250 dairesi bulunan, 12 katlı Rönesans Rezidans, Kahramanmaraş merkezli 7,7 büyüklüğündeki ilk depremde yerle bir oldu.

Yıkımın gerçekleşmesinin ardından özel harekat ekipleri, yaptıkları çalışma ile birçok kişiyi enkazdan sağ olarak kurtardı. Ardından çalışmalar Zonguldak ile Ege Linyit İşletmelerine bağlı madenci işçileri tarafından sürdürüldü. Çalışmalara yurt dışından gelen ekipler de eğitimli köpeklerle destek verdi.

ISI TESPİTİ YAPILDI
Arama- kurtarma çalışmaları sırasında ekipler, cihazlarla yaptıkları incelemede kalabalık olduğu tahmin edilen bir yaşam belirtisine ulaştı. Bunun üzerine bölgeye kaydırılan destek ekiplerle çalışmalar yoğunlaştırıldı.

Türkiye'nin Doğu ve Güneydoğu illerini vuran depremin ardından Aksaray'dan Antakya'ya gelen Ahmet Kahraman, rezidansta oturan iki torunu için enkaz başında ekiplerden gelecek umutlu haberi beklemeye başladı.

 'AKLIMIZI OYANACAKTIK'
Müteahhit ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağını belirten Kahraman, şunları söyledi:

''Yüce Türk milletine geçmiş olsun. Kendim Aksaraylıyım. Sabah ezanına yakın saat 04.20 sularında Aksaray'da deprem olduğunu hissettik. O anda telefonlarımıza sarılarak, benim kızım Antakya'da yaşıyordu. Telefon ettik, telefonlarına ulaşamadık. Ulaşamayınca apar topar arabalarımızla Antakya merkezdeki rezistans dedikleri yere geldik. Geldiğimizde gördüğümüze inanmadık. 250 dairelik olan bir yer tamamen yerle bir olmuştu. Onu görünce içimiz dayanmadı. Bu nasıl olur? Bugün de bir baktık her yer böyle harabe şekilde virane olmuş."

Gördükleri manzara karşısında aklımızı oynatacaktık diyen Kahraman, sözlerini şöyle sürdürdü:

"8-10 yıllık bir bina olduğunu ve bu şehrin en kaliteli binaları olduğunu söylemişlerdi. Ama ben kendim gelip o devrildikten sonra ana yataklara baktığım zaman, onların o demir yataklarının hiç de öyle olmadığını gördüm. Ben bir mühendis değilim, mimar değilim; ama sıradan bir vatandaş olarak siz de baktığınız zaman o demirlerin bağlantılarının, eksik olduğunu görürsünüz."

MASAK'tan bankalara 'maaş ödemesi' talimatı: Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! Gündem En son ne zaman, nerede, kaç şiddetinde deprem oldu? Gündem CHP Eski Genel Başkanı Deniz Baykal hayatını kaybetti! Gündem 122 saat sonra gelen mucize Gündem