Öldürülen DHKP-C'li teröristler daha önce yakalanarak cezaevine gönderilmiş

Çağlayan Adliyesi'ndeki polislere yönelik silahlı saldırıda bulunan DHKP-C'li 2 terörist öldürüldü. Pınar Birkoç ve Emrah Yayla oldukları öğrenilen teröristlerin geçmişteki eylemleri de ortaya çıktı. Yayla'nın daha önce 11 kilogramlık patlayıcı ile yakalandığı belirtilirken, Pınar Birkoç'un da terör örgütüne üyelikten cezaevine gönderildiği ifade edildi.

Abone ol
  • İstanbul Adalet Sarayı önündeki polis kontrol noktasına saat 11.36'da gerçekleştirilen silahlı saldırıda öldürülen 2 DHKP-C'li teröristin geçmişi ortaya çıktı.

YILLAR ÖNCE 11 KG PATLAYICI İLE YAKALANDI

  • Saldırganların terör örgütü DHKP/C üyesi olduğu tespit edilirken, yapılan incelemede etkisiz hale getirilen saldırganların terör örgütü DHKP/C üyesi Pınar Birkoç ve Emrah Yayla olduğu tespit edildi.
  • Güvenlik güçlerince etkisiz hale getirilen örgüt üyeleri ile ilgili yeni detaylar ortaya çıktı.
  • Saldırganlardan Emrah Yayla’nın, geçmişteki polisiye soruşturma sırasında bazı DHKP/C üyeleri ile beraber 11 kilo patlayıcı madde ve 3 boru tipi bomba düzeneği ile yakalandığı ortaya çıktı.
  • 2008 yılında bir yapı çatısı altında illegal faaliyetlerde bulunduğu iddia edilen Yayla’nın, geçmişte bombalı eylem yapmaya hazırlandığı tespit edilmiş, Terörle Mücadele birimleri tarafından takibe alınan hücre içinde faaliyet gösterdiği anlaşılmıştı.

DAHA ÖNCE ÖRGÜT ÜYELİĞİNDEN CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

  • Ölü olarak ele geçirilen teröristlerden Pınar Birkoç'un ise DHKP/C’ye yönelik bir operasyonda 2 Kasım 2023’te gözaltına alındığı ortaya çıktı.
  • Daha önce birçok defa polisiye soruşturmadan geçen ve "terör örgütü üyeliğinden" cezaevine gönderilen Birkoç'un, çok sayıda örgütsel kaydı tespit edildi.

OLAY YERİNE METROBÜSLE GİTMİŞLER

  • Öte yandan, iddiaya göre, DHKP/C üyeleri; Emrah Yayla ve Pınar Birkoç’un, Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı önüne toplu taşıma ile olay yerine geldikleri, metrobüsle adliye durağında inerek saldırının meydana geldiği Adalet Sarayı önüne geldikleri anlaşıldı.

Lütfü Savaş yerine hangi isim aday gösterilecek? Gündem Hatay ekonomisi mobilya sanayisi ile ayağa kalkacak Gündem Depremde hayatını kaybeden Eylül sınıf arkadaşları tarafından unutulmadı Gündem Cumhurbaşkanı Hatay'daki sözlerini çarpıtan muhalefete yanıt verdi Gündem