Nüfus Dinamiklerini Güçlendirmek İçin Yeni Adımlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, yeni Nüfus Politikaları Yüksek Kurulunu tanıttı ve aile yapısının önemine dikkat çekti.

Abone ol

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Konya'da düzenlenen 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde yaptığı konuşmada, aile yapısının korunması ve güçlendirilmesine yönelik önemli müjdeler verdi. Göktaş, "Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu'nu oluşturuyoruz. Bu kurul, milli gücümüz olan nüfusumuzu dinamik tutmayı amaçlayacak," dedi.

Toplumun Temeli: Aile

Bakan Göktaş, toplumu var eden en temel kurumun aile olduğunu vurgulayarak, "Güçlü toplum, güçlü Türkiye" anlayışı ile aile yapısını güçlendirmenin hedefleri arasında olduğunu belirtti. Aile ve sosyal kurumları destekleyerek toplumun refahını artırmak için yoğun çaba harcandığını ifade etti.

21. Yüzyılın Tehditleri

Göktaş, 21. yüzyılda ortaya çıkan depremler, savaşlar ve salgınlar gibi tehditler altında aile kurumunun korunması için önlemler alacaklarını açıkladı. "Aile yapısını tehdit eden küresel riskler ile mücadele etmek, çocuklarımızı ve ailelerimizi korumak her zamankinden daha önemli," diye ekledi.

Doğurganlık Oranları Düşüyor

Konuşmasında Türkiye'deki doğurganlık oranlarının tarihinin en düşük seviyesine gerilediğini belirten Göktaş, "2023'te doğurganlık hızı 1,51 olarak kaydedildi. Nüfusun kendini yenileyebilmesi için bu rakamın 2,1 olması gerekiyor. Bu durum, aile politikalarımızı etkili bir şekilde hayata geçirmekte acil adımlar atmamız gerektiğini gösteriyor," şeklinde konuştu.

Aile Odaklı Politikalara Geçiş

Göktaş, bu yıl Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesinde Aile ve Nüfus Politikaları Daire Başkanlığını kurarak aile ve nüfus politikalarına yönelik çalışmaların hızlandırıldığını belirtti. "Aileyi merkeze alan ilk eylem planımız da yürürlüğe girdi," dedi.

Uluslararası İşbirliği

Bakan, Türk Devletleri Teşkilatı çatısı altında gerçekleştirilen Sosyal Politika Bakanlar Toplantısı'na ve Birleşmiş Milletler Ailenin Dostları Grubuna katılma girişimlerinin Türkiye'nin aile yapısını koruma konusundaki kararlılığının göstergesi olduğunu belirtti. "Aile dostu politikalarımızı uluslararası düzeyde sürdürmeye devam edeceğiz," şeklinde sözlerini tamamladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Necmettin Erbakan Üniversitesi 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'ne katıldı. Göktaş, burada bir konuşma yaptı.

Arnavutluk Meclisinde Yeniden Gerginlik Yaşandı Gündem Yapay Zeka Komisyonu Kuruluyor Gündem 83 Yaşındaki Emekli Şoför ve 1954 Model Kamyoneti: Bir Aşk Hikayesi Gündem Sonbaharın Büyüsü: Domaniç Dağları'nda Sis Bulutları Gündem