Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Silinen WhatsApp kayıtları için META ile iletişime geçildi

Diyarbakır'da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran cinayetinde yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye, cinayet soruşturması kapsamında tutuklanan amca Salim Güran’ın silinen WhatsApp kayıtları için META ile iletişime geçti.

Abone ol
  • Türkiye kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan Narin Güran'a kahroldu.

  • Dava soruşturması kapsamında aralarında çok sayıda aile üyesinin de olduğu 23 kişi gözaltına alınırken soruşturma kapsamında tutuklanan amca Salim Güran'ın silinen WhatsApp kayıtları için Türkiye'nin harekete geçtiği öğrenildi.

NARİN'İN AMCASI TUTUKLANMIŞTI

  • Kayıp Narin'i arama çalışmalarının 11'inci gününde yeni gözaltı haberi gelmişti. Narin'in amcası ve aynı zamanda Tavşantepe Mahallesi'nin muhtarı olan Salim Güran gözaltına alınmıştı.

  • Salim Güran, çıkarıldığı mahkemede tutuklanmıştı. Mahkeme tutuklamaya gerekçe olarak, kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma ve kasten öldürme suçlamalarını göstermişti.

AMCANIN SİLİNEN WHATSAPP KAYITLARI META'DAN İSTENDİ

  • Amcanın tutuklu olduğu dava soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.
  • Amca Salim Güran'ın tüm Wats App yazışmalarını sildiği belirlenmişti. Gazeteci Özlem Gürses Türkiye'nin silinen kayıtlar için META ile iletişime geçtiğini duyurdu.

  • Gürses sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda "Türkiye Meta'yla görüşmüş. Narin cinayetinde amcanın yok ettiği sildiği bütün yazışmaların bulunması an meselesi imiş… Salı'ya kadar dosya önemli ölçüde aydınlanmış olacak anlaşılan" ifadelerini kullandı.
Ankara'da 'Narin Güran cinayeti' toplantısı Gündem Narin Güran cinayetinde ön rapor Gündem 4 şehidimiz var! Gündem Şahan Gökbakar'a Vaniköy tarifesi Gündem