Narin Güran cinayetinde yeni gelişme: Baba ve ağabeye zorla getirilme kararı

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili soruşturmada, babası Arif Güran ve ağabeyi Baran Güran’ın da aralarında bulunduğu 23 kişi için zorla getirilme kararı verildi.

Abone ol

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde kaybolmasının ardından 19 gün sonra ölü olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetine ilişkin yürütülen soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi, cinayetle bağlantılı olduğu düşünülen 23 kişi hakkında zorla getirilme kararı verdi. Bu kişiler arasında Narin’in babası Arif Güran ve ağabeyi Baran Güran da bulunuyor.

Narin Güran’ın cansız bedeninin Tavşantepe Köyü’nde bulunmasının ardından derinleştirilen soruşturma kapsamında, mahkeme, cinayetin aydınlatılmasına yönelik olarak söz konusu kişilerin ifadelerine başvurulacağını belirtti.

SORUŞTURMA KAPSAMI GENİŞLİYOR

Olay, Narin’in 19 gün süren kayıp sürecinin ardından cesedine ulaşılmasıyla daha da karmaşık bir hale gelirken, soruşturma süreci kamuoyunda geniş yankı uyandırdı. Mahkemenin verdiği zorla getirilme kararı, olayın çözümü için kritik bir adım olarak görülüyor.

Gazeteci Ferit Demir’in aktardığı bilgilere göre, mahkeme tutanaklarında, bu kişilerin ifadelerinin soruşturmanın seyrini değiştirebileceği ve cinayetle ilgili yeni bilgilerin açığa çıkmasına yardımcı olacağı kaydedildi.

Yenidoğan davasında hemşirelerin ifadesi alındı Gündem 59 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Teröristler neden TUSAŞ'ı hedef aldı? Gündem "Alçak saldırı Türkiye'nin kararlılığını perçinledi" Gündem