Narin Güran cinayeti soruşturmasında iddianame tamamlandı: Dört sanık için ağırlaştırılmış müebbet talebi

Narin Güran'ın öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruşturmada, amca Salim Güran, anne Yüksel Güran, ağabey Enes Güran ve komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi. İddianamede, olay anında şüphelilerin aynı evde bulunduklarının tespit edildiği belirtildi.

Abone ol
  • Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni çuval içinde dereye gizlenmiş olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran soruşturması tamamlandı.
  • Diyarbakır Başsavcılığı'nın hazırladığı 12 sayfalık iddianame, Diyarbakır 8. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sunuldu.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET TALEBİ

  • İddianamede, tutuklu zanlılar amca Salim, anne Yüksel ve ağabey Enes Güran ile komşuları Nevzat Bahtiyar hakkında "iştirak halinde çocuğa karşı kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.
  • İddianamede, HTS ve baz istasyonu kayıtlarına göre cinayet anında şüphelilerin aynı evde olduğu tespitine yer verildi.

'FİKİR VE EYLEM BİRLİĞİ...'

  • İddianamede zanlılar hakkında şu ifadeler yer aldı: "Dosya kapsamında bulunan HTS analiz raporları, dar alan baz çalışmasına ilişkin bilirkişi raporu dikkate alındığında tüm şüphelilerinin ikamette bulunduğunun net bir biçimde ortaya konulması, zaman ve mekan birliği içerisinde olan şüphelilerin fikir ve eylem birlikteliği içerisinde iştirak iradesiyle hareket ederek öldürme eylemi üzerinde ortak hakimiyet kurarak belirlenemeyen bir sebep ve saikle Narin Güran'ı boğmak suretiyle öldürdükleri ve üzerlerine atılı suçu müşterek fail olarak işledikleri hususunda yeterli şüphenin oluştuğu kanaatine varılmıştır."

DETAYLAR BİRAZDAN...

FETÖ elebaşının doğduğu köyde ilginç görüntüler Gündem Dilan Polat ve kardeşi Sıla Doğu serbest bırakıldı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan-Putin zirvesinde tarih belli oldu Gündem Anne ve kızları mezarlıkta öldürüldü Gündem