Naci Görür'den Sivas için korkutan deprem uyarısı: "Büyük deprem de üretebilir"

Dün Malatya'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremden sonra bugün de komşu kent kent Sivas sallandı. 10 dakika içinde meydana gelen 4.7 ve 4.1 büyüklüğündeki iki deprem büyük korkuya neden olurken yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir değerlendirme geldi. Bölgedeki fayın büyük bir deprem üretebileceğini söyleyen Görür, "Erzincan’dan Mersin’ e kadar uzanıyor ve Kayseri’den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir. Ecemiş Fayı olarak da bilinir" ifadelerini kullandı.

Abone ol
  • AFAD'ın verilerine göre Sivas’ta saat 11.29’da meydana gelen 4.7 ve 10 dakika sonra meydana gelen 4.1 büyüklüğündeki depremlerde ilk belirlemelere göre yıkım yaşanmadı.
  • Sivas Valisi Yılmaz Şimşek yaptığı açıklamada, her iki depremle ilgili kendilerine ulaşan herhangi bir ihbar bulunmadığını belirtti.
  • Peş peşe meydana gelen depremler kentte korku ve paniğe neden oldu. 
  • Jeolog Prof. Dr. Naci Görür, Sivas'ta meydana gelen iki depreme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

"BÜYÜK DEPREM" OLABİLİR UYARISI

  • Malatya'da dün 5.9 büyüklüğünde deprem meydana gelmesinin ardından bugün de Sivas 4.7 ve 4.1 büyüklüğünde depremlerle sarsılmasılmasıyla ilgili uyarılarda bulunan Naci Görür depremlerin Merkezi Anadolu Fay Zonu içinde olduğunu belirterek daha büyük deprem üretme kapasitesi olduğunu söyledi.
  • Sosyal medya hesabından konuya ilişkin paylaşımda bulunan  Prof. Dr. Naci Görür şu ifadeleri kullandı:
  • "Sivas’ın doğusunda iki deprem oldu. Biri 4,7 diğeri 4,2. Depremler Merkezi Anadolu Fay Zonu içinde (CAFZ). Zon oligosenden beri aktif. Sol yönlü, doğrultu atımlı. Erzincan’dan Mersin’ e kadar uzanıyor ve Kayseri’den geçiyor. Büyük deprem de üretebilir. Ecemiş Fayı olarak da bilinir."
Ceza adaleti sistemi değişiyor Gündem Rojin'in babası konuştu Gündem Lübnan'dan tahliyeler sürüyor Gündem Erzurum'daki Üst Düzey Hayvan Denetimi Gündem