Murat Bardakçı'dan Hamas çıkışı! Terör örgütü demek Kuvâ-yi Milliye'ye kadar gider

Tarihçi Murat Bardakçı, Gazze'deki soykırımda İsrail ve destekçileri tarafından terörist ilan edilen Hamas hakkında konuştu. Bardakçı, 'çok sevdiğim arkadaşlarım' dediği İlber Ortaylı ve Celal Şengör'ün "Filistinliler toprak sattı" iddialarını da yalanladı.

Abone ol
  • İsrail'in "Hamas terör örgütüdür" çıkışıyla Gazze'de Filistinlilere soykırım uygulaması dünya tarafından seyrediliyor. Ünlü tarihçi Murat Bardakçı, Hamas hakkında dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
  • Hamas'ın terör örgütü olmadığını savunan Bardakçı, "Hamas'a terörist demek, yabancı işgalcilere karşı direniş hareketine terörist demektir. Bu Kuvâ-yi Milliye'ye kadar gider." şeklinde konuştu.

FİLİSTİN TOPRAKLARINI SATANLAR KİM?

  • İlber Ortaylı ve Celal Şengör'ün "Filistinliler topraklarını Yahudilere sattı" iddialarına da değinen Bardakçı, "İkisi de çok sevdiğim arkadaşımdır ama dedikleri hikaye" ifadelerine yer verdi.
  • Bardakçı yaptığı açıklamada, "İlber ve Celal'in söyledikleri hikaye. 'Arazi satılmıştır, kendileri sattılar' öyle bir şey yok. Bizim insanlarımız bilmedikleri konularda konuşmasalar..." dedi.
1918'de Mondros Mütarekesi'nin imzalanmasına kadar resmen işgale uğramasına kadar yüzde 1,5'tur. Sonra İngiliz Mandası gelir ve yüzde 6'ya çıkar. Fakat bu araziler nereden geliyor? Bazı aileler var; İlber'in dediği var ya 'Filistinli demek toprak satıp Lübna'da Kahire'de Beyrut'ta...' Hayır. Bu aileler Filistinli değil, Lübnanlı bu aileler. Zamanın oradan toprak almışlar. En önemlisi Sursock ailesi. Bunlar Hristiyan aileler. Bu aileler de toprakları sattı. Yahudi Ajansları kuruldu ve hala da faaliyetteler. En fazla bu aileler toprak sattı o da yüzde 6'ya kadar çıktı.

"'ZATEN TOPRAKLARINI SATTILAR' DEMEK 'OH OLSUN' DEMEKTİR"

  • Bardakçı, İsrail'in Gazze'deki soykırımına 'toprak satmalarını iddia ederek' sessiz kalanları da eleştirdi.
  • Tarihçi Murat Bardakçı, "'Filistinliler zaten daha önce onlara topraklarını sattı' demek, 'oh olsun' onlara demektir. Celal o anlamda söylemedi ama o boyutu da var. Öyle de yorumlanır." ifadelerine yer verdi.

Beşiktaş Şehitleri 7. yılında anıldı Gündem Özgür Özel'den heyelanda ölen anne ve oğlu için taziye mesajı Gündem Emine Erdoğan'dan "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" mesajı! Gündem Türk jetleri 2 teröristi etkisiz hale getirdi Gündem