Münevver Karabulut'u katleden Cem Garipoğlu'nun mezarı açılacak mı? Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan açıklama

Tüm Türkiye'nin konuştuğu Münevver Karabulut cinayeti, Karabulut ailesinin, ölmediği iddiaları üzerine Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasını talep etmesi üzerine yeniden gündeme gelmişti. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, 'Cem Garipoğlu yaşıyor' iddialarına ve mezarın açılıp açılmayacağına ilişkin son noktayı koydu.

Abone ol

Münevver Karabulut, 3 Mart 2009 yılında Cem Garipoğlu tarafından katledilmişti. Cinayeti işledikten sonra kaçan Garioplu, 197 gün sonra yakalanarak cezaevine gönderilmiş, 2014 yılında da intihar ederek öldüğü haberi gelmişti.

CEM GARİPOĞLU YAŞIYOR MU?

Karabulut'un ailesi, intiharın bir kurgu olduğu Garipoğlu'nun hala hayatta olabileceğine ilişkin iddialar üzerine aradan geçen 14 yılda ikinci kez mezarın açılması başvurusunda bulundu.

KARABULUT AİLESİ ADALET BAKANLIĞI'NA BAŞVURDU

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeniden gündeme gelen tartışmalara ilişkin Sabah'a konuştu. Son noktayı koyan Tunç "Cem Garipoğlu'nun cezaevindeki ölümü üzerine Silivri Cumhuriyet Savcılığı tarafından 2014'te soruşturma başlatıldığını, ölü muayenesi ve otopsi işlemlerinin uluslararası protokollere uygun şekilde yapıldı" dedi.

DELİL OLMADIĞI İÇİN TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Karabulut ailesinin mezarın açılması için ilk başvuruyu 2022 yılında yaptığını hatırlatan Bakan Tunç o zamanki kararı da gerekçeleriyle anlattı:

"2022 yılında Münevver Karabulut'un babası tarafından yapılan başvuruda da işlem yapılması için herhangi bir delil ortaya konulamadığı için takipsizlik kararı verildi. Kamera görüntüleri, DNA testi gibi pek çok prosedür sonucunda ölen kişinin kimliğine dair herhangi bir şüphe yok. Şu an için söz konusu mezarın açılması gibi bir durum hukuken söz konusu değil."

Yılmaz Tunç / Adalet Bakanı

REZAN EPÖZDEMİR'DEN AÇIKLAMA

Karabulut ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada mezarın açılmasına ilişkin şu ifadeleri kullanmıştı:

"Savcılık takipsizlik verdi. Sulh ceza hakimliğine reddettik. Sulh ceza hakimliği itirazımızı reddetti karar kesinleşti. Önümüzde sadece kanun yararına bozma. Adalet Bakanlığı bozabilir. Bugün gelmeden karar tebliğ olmuş. Onlar da talebimizi reddetmiş. Adalet Bakanlığı da diyor ki sulh ceza hakimliği, cumhuriyet başsavcılığının verdiği karar doğrudur. Dosyada böyle rapor var. Aynı işlem yapılacak dolayısıyla dosyaya yenilik katmayacak diye reddetmiş."

AYM'YE BAŞVURABİLİRLER

Talebi bir üst merciiye çıkarmak hakları olduğunu belirten Avukat Epözdemir, "Ben şimdi müvekkille konuşacağım AYM'ye bireysel başvuru yapacağım. Müvekkilim bana derse ki 30 gün yasal süremiz var. Hocam başvurun AYM'ye bu başvuruyu yapmak zorundayım" dedi.

PKK'nın sözde basıncısı Celal Birdal Gara'da öldürüldü Gündem Bitlis semalarında Starlink uyduları görüntülendi! Gündem Barış Yarkadaş ile İmamoğlu arasında 'mesajlaşma' kavgası! Gündem Tanju Özcan: Kılıçdaroğlu'nun içinde Atatürk'e karşı bir kin var Gündem